Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Forbes Real Estate 2016 – Silviu Savin, partener Ascenta Management

I-am întrebat pe cei mai importanți jucători din real estate care sunt opiniile și planurile acestora pentru acest an și dincolo de el. Aflați răspunsurile lui Silviu Savin, partener Ascenta Management.   
 aboneaza-te
Silviu Savin_small size

Cel mai important segment

Valul puternic de livrări de clădiri noi, moderne și eficiente, atât din punct de vedere al spațiului cât și al consumului de resurse, va avea un impact masiv asupra pieței. Acesta se va face simțit prin scăderea gradului de ocupare al clădirilor mai vechi și cu caracteristici tehnice inferioare și se va remarca la nivel național. Cele mai recente închirieri în cadrul Coresi Business Park – și aș menționa aici iQuest – au fost realizate de către companii care au ales birourile noastre pentru a oferi condiții superioare de lucru echipei, cât și standarde sporite de securitate, în conformitate cu normele ISU.

Coresi Business Park, BREEAM Very Good

Rolul imobiliarelor pentru economie

Înainte de apariția legii dării în plată aș fi spus că ponderea construcțiilor și a imobiliarelor din valoarea adăugată brută în economie va fi mai mare în 2016 față de 2015. Cred însă că această lege va marca semnificativ construcțiile rezidențiale.

 Impactul infrastructurii rutiere

Infrastructura rutieră influențează într-o mare măsură dezvoltarea spațiilor de birouri din orașele de provincie, dar mai ales pe cea a spațiilor industriale. Cred că lipsa infrastructurii (și lipsa unui plan coerent de dezvoltare a infrastructurii) duce la concentrarea spațiilor industriale de-a lungul coridoarelor rutiere existente.

Forbes Best Cities 2016, locul 6: Brașov, pasul pe loc

Alte segmente cu impact pozitiv

În prezent, evoluția segmentului birourilor este alimentată de sectoarele IT si outsourcing, în timp ce creșterea segmentului industrial-logisitic este susținută de industria auto. Nu întrevăd apariția unor sectoare noi care să impulsioneze major dezvoltarea de spații industriale.

Vezi Forbes TOP 10 Huburi Office din România

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii