FacebookTwitterLinkedIn

Cel mai important segment

Vastint România și-a început activitatea pe piața locală din anul 2008, cu intenția de a dezvolta proiecte durabile de birouri clasa A, mixte sau rezidențiale, cu spații comerciale variate la parterul clădirilor și în împrejurimi, bine integrate în comunitate, dar mai ales primitoare, gândite pentru oameni.

„România promite foarte mult în imobiliare” – Antoniu Panait, managing director Vastint (IKEA)

În prezent deținem două proiecte importante, în dezvoltare, în București. Construcția primelor două clădiri și a zonei plaza ale ansamblului Timpuri Noi Square, ce însumează 33.000 mp, este în desfășurare și punerea în funcțiune este planificată pentru începutul lui 2017. Proiectul mixt este amplasat în sectorul trei, cu un total de 100.000 mp de spații de birouri clasa A și comerciale precum și 50.000 mp de spații rezidențiale, planificate.

Business Garden Bucharest, situat în sectorul 6, este alcătuit din trei clădiri ce totalizează 41.000 mp de spații eficiente de birouri clasa A și zone comerciale la parter, înconjurate de o grădină, începerea construcției fiind planificată pentru prima jumătate a acestui an.

IKEA continuă asaltul pe piața imobiliară bucureșteană

Am putea spune astfel, că pentru Vastint România segmentul de birouri al pieței imobiliare va fi cel mai important, cel puțin pe parcursul anului 2016. Însă lucrurile se vor echilibra pe viitor, dat fiind faptul că la începutul anului Vastint România a achiziționat un teren de 48 ha în zona Sisești, în imediata apropiere a viitoarei stații de metrou Străulești, inclusiv cu facilități park-and-ride, cu intenția de a dezvolta un proiect mixt, predominant rezidențial.

 Rolul imobiliarelor pentru economie

Piața de imobiliare și construcții este un motor cheie pentru economia țării, iar datorită faptului că din 2015 încoace asistăm la o tendință consecvent pozitivă, din ce în ce mai mulți investitori și dezvoltatori străini demonstrează un interes crescut pentru România.

Calitatea și acoperirea infrastructurii de transport sunt printre cei mai importanți factori care influențează investițiile și dezvoltarea imobiliară. Proiectele Vastint sunt amplasate în zone ce permit acces ușor cu metroul sau mașina, precum și cu alte mijloace de transport public, inclusiv cu trenul dacă vorbim de Business Garden Bucharest.

Rolul autorităților

O cooperare mai strânsă între sectorul public și cel privat ar contribui la o coordonare mai bună a planificării destinației terenului cu planificarea infrastructurii. Trăim vremuri noi care cer o abordare nouă în dezvoltarea infrastructurii o alternativă la utilizarea permanentă a mașinilor, pentru a crește comunități autonome, durabile din perspectiva protecției mediului.