Cautare
, Forbes Staff

Forbes Heroes |
|

Forbes Heroes, ediția 2018: Despre puterea de a face bine

Alexandra Furnea crede că nu trebuie să fim supereroi pentru a-i ajuta pe cei din jur și fiecare dintre noi are puterea de a face ceva pentru comunitatea în care trăiește.
134 heroes Alexandra Furnea

Este printre supraviețuitorii tragediei de la Colectiv, eveniment care a făcut-o să realizeze că o societate mai bună înseamnă să ne pese de cei din jur. Astfel că, în 2016, după ce timp de șase ani a scris despre rock-ul local și internațional din postura de jurnalist, Alexandra a hotărât să facă o schimbare – fondatorii Asociației MagiCamp, Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu au întrebat-o pe tânără dacă dorește să fie voluntar în cadrul unei tabere dedicată copiilor cu arsuri.

„Inițial, mi-a stat sufletul și nu am știut ce să răspund, îmi doream foarte tare să fac acest lucru, dar îmi era teamă de suferința pe care urma s-o întâlnesc acolo și de neputința simțită la vederea acelor copilași. Însă până la urmă am spus da, am acceptat invitația lor și acesta a fost cel mai bun lucru pe care l-aș fi putut face. Mi-am amintit de această nevoie de bine în lume și mi-am dat seama de ceva și mai important, de faptul că stă in puterea noastră sa facem ceva și să alinăm suferința celor din jur”, a mărturisit Alexandra pe scena ediției de anul acesta a Forbes Heroes.

De cele mai multe ori, oamenii se simt prea neînsemnați pentru a-i ajuta pe ceilalți și consideră că trebuie să fie supereroi, însă, de fapt, lucrurile nu stau deloc așa, crede Alexandra.

„Nimeni nu este mărunt atunci când face bine. Când facem bine, creștem și noi, crește și lumea, devine mai frumoasă și mai bună. Tocmai din această nevoie a conștientizării de bine în lume a luat naștere cel mai nou proiect al MagiCamp, Magic Makers. Sloganul acestuia este că magia o facem noi, magia nu este ceva supranatural, este puterea pe care o avem cu toții de a trece peste lucruri care deseori par insurmontabile. Când folosim această putere și o punem în slujba binelui, nu se pot întâmpla decât lucruri frumoase”.

Miza proiectului Magic Makers este de a-i învăța pe alții lecția filantropiei, pentru o societate mai bună. Comunitatea Magic Makers poate ajuta persoane care au nevoie de ajutor financiar – prin organizarea unor diferite evenimente de fundraising (maratoane, concerte etc.). După organizarea evenimentului, partenerii Magic Makers dublează suma strânsă.

Vezi cum arată generația Forbes Heroes 2018

„Așa, oamenii învață că stă în puterea lor să facă ceva. Nu trebuie să fii un ONG sau să ai bani, trebuie doar să îți dorești să ajuți. E cea mai importantă lecție pe care trebuie s-o învețe România în momentul de față. La capitolul implicare civică și empatie încă avem multe de învățat. Magic Makers își dorește să învețe comunitatea să îi pese, să le dovedească oamenilor că stă în puterea fiecaruia dintre voi să schimbați viața cuiva și lumea în bine”, spune Alexandra.

Principalul mesaj al tinerei prezentat pe scena Forbes Heroes este că noi, toți trebuie să învățăm să ne implicăm și să ne pese de cei din jur.

„A face bine este singurul medicament pe care îl avem în momentul de față pentru boala lipsei de empatie și implicare de care suferă România. Partea bună este că acesta este un medicament accesibil, pe care îl putem administra cu toții. Magia este, într-adevar, ceva ce facem noi și pornește de la ceva extrem de banal, din dorința pură de a face bine și de a ajuta. Pentru că doar așa viața va înceta să ne ia lucruri și vom regăsi tot ceea ce am pierdut”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii