Cautare
, Forbes Staff

Forbes Heroes |
|

Forbes Heroes, ediția 2018: Cea mai bună versiune

Consideră că suntem responsabili de crearea propriului viitor, iar autodepășirea în mod constant este elementul‑cheie în îndeplinirea viselor.
160 heroes Vasile Osean

Era anul 2006, iar Vasile Oșean venea în București, ca medic rezident. Primul fluturaș de salariu l-a făcut să realizeze că îi va fi destul de greu să se descurce, din punct de vedere financiar.

Atunci a decis să se descurce pe cont propriu, îmbinând medicina și antreprenoriatul. Și-a luat puțin timp de gândire și și-a dat seama care este visul său: să pună pe picioare o clinică de recuperare medicală.

Astfel, în mintea sa începea să prindă contur imaginea MedySportline, un loc în care oamenii să poată fi tratați într-un mod diferit față de ceea ce oferea piața atunci. Medicul a mărturisit, în cadrul celei de-a cincea ediții a Forbes Heroes, că, pentru a-și îndeplini acest vis, a trebuit să înceapă de jos, în urmă cu aproape un deceniu.

„A trebuit să fac totul, să fiu pentru o perioadă bună de timp și medic, și asistent, și maseur, fizioterapeut, recepționer, femeie de serviciu, de toate. A fost o decizie controversată pentru cei din jurul meu, prietenii toți mă întrebau de unde am ideea nebunească, pentru că eram tânăr, nu mă cunoștea nimeni. În două luni am avut trei pacienți, dar fiind încăpățânat că trebuie să îmi realizez visul, după șase luni am schimbat locația, pentru că deja era prea mică și am angajat doi fizioterapeuți, cu care încercam să închegăm o echipă bună. Am reușit, întrucât în acest moment, la nivel de clinică, sunt 31 de fizioterapeuți. Clinica oferă soluții de recuperare moderne, dacă nu performante.”

Vasile Oșean crede că, pentru a-ți realiza visul, trebuie ca în primul rând să știi care este acesta: al său a fost să-și deschidă propria clinică, și, pentru a-l îndeplini, a hotărât să muncească foarte mult și să fie flexibil.

Vezi cum arată generația Forbes Heroes 2018

„Flexibilitatea nu înseamnă doar disponibilitatea de a munci, flexibilitatea înseamnă că trebuie să înțelegi că niciodată nu vei putea să faci tu totul, va veni momentul în care să te înconjori de alte persoane, pentru a fi mult mai eficient.”

Pentru că avea nevoie de resurse financiare, Vasile Oșean a ajuns să aibă și trei job-uri, colaborând cu Federația Română de Canotaj și cu Federația Română de Atletism.

Medicul mai spune că, pentru ca visurile noastre să se transforme în realitate, trebuie să le împărțim în etape: prezentul, care pentru el a însemnat să lucreze zi de zi pentru dorința de a-și deschide clinica, și viitorul apropiat – fixarea unui termen de maximum cinci ani, în care să își deschidă clinica.

Vasile Oșean se declară preocupat de dezvoltarea personală a sa și a celor din jur și crede că atunci când muncim pentru noi, indiferent de locul de muncă pe care îl avem, avem toate premisele pentru a ne dezvolta.

„Secretul pentru ca orice vis să devină realitate este ca, în fiecare moment al vieții, să fim cea bună versiune a noastră. Dacă dăm tot ce este mai bun, la finalul fiecărei luni, în afară de o remunerație financiară, primim și una non-materială, pentru noi înșine, pentru că viața este compusă din nevoia externă, pe care ne-o creează societata, și cea interioară, a propriei persoane, nevoia de ne întreba ce ne dorim de la viață. Un motiv pentru care ne trezim că nu știm ce vrem de la viață este pentru că uităm contactul cu propria persoană. Trebuie să ne înțelegem nevoile pentru a ne identifica cu propriul vis.”

Iar visul său a fost să-și fondeze propria clinică, pentru care a luptat. Atunci, motivația lui s-a ridicat mai presus de satisfacția financiară. Ulterior, și-a setat un alt vis, pe care l-a atins: între decembrie 2017 – ianuarie 2018, alături de alți trei români, Vasile Oșean a traversat oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle, pentru susținerea construirii unui centru socio-medical la Adunații Copăceni dedicat copiilor cu boli incurabile sau în stadiu final de boală.

„O să vă întrebați ce legătură are dorința de a construi o clinică medicală cu traversarea Oceanului Atlantic? Aparent, niciuna. Practic, este ceea ce vă spuneam: setează-ți un vis, etapizează-l, indentifică-te cu el și muncește zi de zi în varianta ta maximă. Atunci nu doar că îți vei realiza visul, dar te vei cunoaște (…). În momentul în care ai reușit să duci la bun sfârșit visul tau, realizezi că acesta este cheia următorului vis”. Prin noul său proiect, Climbing the World, susține aceeași cauză socială.

„Nu te mulțumi cu puțin, visează mult, visează sus și luptă zi de zi să ajungi acolo. Când o faci, îți vei da seama care va fi următorul vis, pentru că va veni natural, într-un proces de autocunoaștere și autodezvoltare. Dar de toate acestea te poți bucura doar dacă înțelegi că fiecare zi este despre tine”, a fost mesajul medicului în cadrul Forbes Heroes.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii