Cautare
, Contributor

Forbes Heroes |
|

Forbes Heroes 2017, Laura Călin: Atenția este totul

Laura Călin, creatoarea „V for Vintage“, târg de design contemporan și cultură vintage, a dezvăluit ingredientele care au ajutat-o în business.
 aboneaza-te
laura calin

A început prezentarea la cea de-a patra ediție a Forbes Heroes spunând că inovația are ca principal motor atenția. Iar întregul său discurs s-a concentrat în jurul acestui cuvânt – atenție.

„Așa a început, acum nouă ani, «V for Vintage». Am observat piața cu atenție și mi-am dat seama că acest gen de proiect nu există și am avut curajul să-l facem. (…) În 2008, la prima ediție, designerii păreau ceva intangibil. Totul se desfășura pe catwalk, în revistele glossy sau în online. Am vrut să creăm o apropiere între public și designeri. Pentru asta, am adunat într-un weekend, într-un loc special creat, designerii și colecționarii de vintage, am creat o altfel de experiență. Am făcut din intangibil, tangibil“, a spus creatoarea târgului.

La acea vreme, nu a știut dacă va fi o experiență care se întâmplă o singură dată sau dacă târgul va continua. Era un test, atât pentru echipa sa, cât și pentru piață. „Nu aveam multe așteptări, dar ne-a bucurat experiența, reușita proiectului și așa am ajuns să facem până acum 18 ediții“.

Citiți aici poveștile celor 16 eroi prezenți la evenimentul Forbes Heroes 2017

Citiți aici poveștile celor aproape 50 de eroi prezenți la edițiile Forbes Heroes din 2014, 2015 și 2016

Dacă la început V for Vintage aduna 40-50 de designeri și colecționari și călcau pragul locațiilor în care era organizat evenimentul circa 1.000 de vizitatori, astăzi, sunt peste 100 de expozanți și peste 5.000 de vizitatori. Și cum, pe măsură ce trece timpul, iar un business evoluează, este nevoie de inovație permanentă, pe lângă zona de vintage și contemporan, Laura a introdus recent și zona de future design, în care colaborează cu universitățile de design din București, Timișoara și Cluj. „Ei ne aduc peste 100 de studenți care își expun colecțiile la noi“, a adăugat aceasta. Când vine vorba despre lecțiile pe care le-a învățat în acești ani, Laura a aflat că, indiferent de panică, stres și agitație, totul o să fie bine. „Am învățat că nu pot controla tot, că nu-i pot mulțumi pe toți. Am învățat să am încredere în mine, în echipă, în karma. Primul pas este atenția. Având atenție asupra ta, asupra a ceea ce te înconjoară, reușești să fii real și firesc în comunicare, fără să fii distras de telefon, de exemplu. Reușești să vezi ce simt oamenii de lângă tine. Ce am făcut în business, pe lângă faptul că am reușit să empatizez cu cei din jurul meu, a fost că am reușit să ies din zona de multitasking și să mă concentrez pe un singur lucru. Multitasking-ul înseamnă să faci mai multe lucruri prost, în același timp“.

Antreprenoarea este de părere că atenția ne face să realizăm că avem timp pentru tot ce este important pentru noi, iar apoi rămâne să găsim energia pentru toate acele lucruri. Ea a reușit să facă pe rând acești pași, iar exemplul ei vorbește despre alegeri sănătoase. „Ca să fac față sutelor de oameni de la târg, să le zâmbesc, mă antrenez tot timpul. Cum? Yoga zilnic, dietă vegetariană și dorința de a fi conștient și prezent acolo“.

O altă lecție învățată în drumul său este că „încredere” și „colaborativ” merg bine împreună, că așa putem aduce valoare acestui spațiu creativ și societății, în general. Crede cu tărie că viitorul este despre colaborare. „Așa am făcut V for Vintage, un proiect colaborativ, creat cu multă muncă, dar și pasiune – un conector al inițiativelor locale creative“.

Acum, Laura Călin lucrează deja la alte proiecte, bazate pe același model de business folosit pentru V for Vintage, proiecte cu care promite să ne inspire la următoarele ediții Forbes Heroes.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii