Cautare
, Forbes Staff

Forbes Heroes |
|

Forbes Heroes 2016: Mugur Pop, cel mai liber dac din Transilvania

Mugur Pop este un om care iubește tot ceea ce este curat, pur și frumos. Iubește omul, animalele și natura.
mugur pop

Este membru fondator al asociației Terra Dacica Aeterna în interiorul căreia conduce cavaleria dacică numită „Lupii Albi“, dezvoltă și coordonează proiectul dedicat turismului ecvestru „Călare în Carpați” și este președintele Asociației Descoperă Natura în interiorul căreia a dezvoltat  programe de educație pentru copii –  „Școala lui Gerula”, „Școala Naturii”, „Cu Caii în Natură”. Pe Mugur Pop îl putem găsi la câțiva kilometri de Cluj-Napoca, unde are o fermă.

Citiți aici poveștile celor 14 eroi prezenți la evenimentul Forbes Heroes 2016

Ca orice om al muntelui, adoră să descopere frumusețea ce se întinde pe pământul pe care îl consideră o moștenire a strămoșilor săi geto-daci și în fiecare element pe care-l constituie natura. Mugur Pop nu se consideră un model de urmat, ci ne îndeamnă să avem curajul de a simți și de a ne exprima liber, dorindu-și ca oamenii să experimenteze libertatea cu rațiune și înțelepciune.

Citiți aici poveștile celor aproape 50 de eroi prezenți la edițiile Forbes Heroes din 2014, 2015 și 2016

A venit la ediția din acest an a evenimentului Forbes Heroes pentru a deschide ochii tinerilor să privească dincolo de zgomotul cotidian, pentru că dincolo de acesta există un loc pe care mulți au uitat să-l aprecieze, să-l descopere și să-l ocrotească. Pentru acest lucru, Mugur Pop ne invită să luăm la pas ținuturile și plaiurile mioritice purtați călare pe un cal sau nu, fiindcă după cum spune el „ce-i drept, călăria nu-i pentru toți”.

Este un pasionat al cailor și al câinilor și se dedică întru totul acestora, considerând că natura corelată cu dragostea, iubirea și devotamentul oferit de aceste animale constituie un factor important în vindecarea anumitor probleme ale copiilor și nu numai. Copiii de peste tot vin la ferma sa pentru a învăța să călărească, dar și pentru a scăpa de temeri. Mugur Pop îi învață pe micuții cu nevoi speciale să își recapete încrederea în sine, să scape de frici și să aprecieze spectrul natural. Echipat cu un calm excepțional, Mugur Pop și-a propus să schimbe ceva în fiecare, să-i facă pe oameni să uite de problemele lor și să trăiască fiecare clipa deconectându-i de la viața urbană și conectându-i la circuitul ansamblului sălbatic al naturii.

Mugur Pop crede că ar trebui să învățam mai multe chestiuni despre noi, să alegem lucrurile pe care le iubim și să ne lăsăm ghidați de sensibilitate pentru că, așa cum și el consideră, sensibilitatea nu este o slăbiciune, dimpotrivă, poate fi folosită „ca o arma redutabilă”.

Pentru copiii cu probleme speciale, este de părere că o terapie în care sunt implicați câinii și caii le pot aduce ameliorări sau chiar vindecarea, dar un astfel de tratament poate fi benefic chiar și pentru oamenii mai puțin sensibili.

Vorbește despre cai și spune că sunt precum o oglindă în care se reflectă personalitatea noastră, iar interacțiunea omului cu ei arată disponibilitatea de a face un parteneriat real.

Se descrie ca un om al naturii, adică o persoană plină de viață, care a refuzat să fie asimilat de majoritate și care a ales să trăiască după propriile reguli, cu o poftă nesăbuită de viață, în căutarea și descoperirea propriului sine.

Citiți aici poveștile celor aproape 50 de eroi prezenți la edițiile Forbes Heroes din 2014, 2015 și 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii