Cautare
, Contributor

Forbes Heroes |
|

Forbes Heroes 2016: Irina Alexandru, Vector Watch: „Obiectivul meu era să schimb lumea”

O poveste de succes în domeniul tehnologiei, despre un proiect care face concurență giganților mondiali în domeniu.
 aboneaza-te
irina alexandru BOB_0073

Cum îți găsești calea când lucrurile par să nu se lege? Cum ajungi să lucrezi la tehnologiile viitorului? Cum se poate dezvolta un creativ într-un mediu tehnic și concurențial? Irina Alexandru, una dintre cele mai tinere și de succes femei din domeniul tehnologic din România, a găsit răspunsul la toate aceste întrebări.

Citiți aici poveștile celor 14 eroi prezenți la evenimentul Forbes Heroes 2016

Plecând de la ideea că eroii nu se nasc, ci se educă, antreprenoarea a împărtășit publicului de la ediția din acest an a evenimentului Forbes Heroes lecțiile învățate de-a lungul carierei sale.

Citiți aici poveștile celor aproape 50 de eroi prezenți la edițiile Forbes Heroes din 2014, 2015 și 2016

„Ne-am adunat aici ca să ascultăm poveşti care să ne inspire. Eu sunt antreprenor și am realizat la un moment dat că obiectivul meu era să lucrez la un produs inovator, să schimb lumea”, a mărturisit Irina Alexandru.

Cu o experiență de peste opt ani în design de produs și antreprenoriat, Irina Alexandru a fondat prima companie la 20 de ani, iar succesul a venit cu Aira Design, cu care a primit recunoaștere națională și internațională în șase competiții de creație.

În 2014, ea a reușit să pună bazele unui proiect românesc ce concurează cu giganți precum Apple sau Samsung. Este vorba despre Vector Watch, ceasul inteligent care are o baterie cu autonomie de 30 de zile, spre deosebire de celelalte produse de pe piață, ce necesită încărcare aproape zilnică.

Compania a fost fondată de Andrei Pitiș, alături de Irina Alexandru și Dan Tudose, în calitate de co-fondatori. De asemenea, echipa Vector Watch beneficiază și de aportul unor profesioniști cu o vastă experiență în industria ceasurilor tradiționale,  precum Joe Santana, fost director în cadrul Timex Group, alături de Steve Jarvis, fost Creative Director pentru Timex si Ron Spencer, fost COO Bulova Watches.

În prezent, Irina Alexandru se ocupă de relația dintre echipele de dezvoltare și design de pe trei continente: Europa, Statele Unite și Asia. Cum a luat naștere acest proiect?

„Încercam să construiesc un business pe cont propriu și mi-am așternut pe hârtie obiectivele, iar după doar trei luni mi s-au împlinit. În acea perioadă l-am cunoscut pe Andrei Pitiș, fondatorul Vector Watch, cu care am rezonat din prima clipă. Am simțit că el poate construi un proiect mare, cum visam eu. El avea nevoie de specialiști și ne-a luat pe mine și pe Dan Tudose, specialist hardware. Niciunul dintre noi nu fugea de muncă. Voiam să muncim cât de mult se poate, numai să iasă proiectul. Aceasta este mentalitatea întregii echipe acum, o echipă destul de numeroasă”, a povestit Irina Alexandru în cadrul evenimentului Forbes Heroes.

Ideea unui smartwatch a prins contur în 2014, când echipa Vector Watch și-a dat seama că accesul atât de facil la informație va avea și un revers al medaliei și că oamenii vor ajunge să respingă tehnologia pentru că se vor simți asaltați de informația nefiltrată, care le va scădea productivitatea.

„Ne oprim din muncă să ne uităm pe Facebook pentru a vedea câte like-uri am mai primit, am ratat un apel important pentru că aveam telefonul în geantă… De aceea am gândit o soluție la aceste probleme, adică un smartwatch. În loc să te duci la telefon, să îl deblochezi, să vezi ce mesaje ai, acum te uiți la ceas și vezi dacă apelul sau mesajul sunt importante și merită să te oprești din activitate pentru a lua telefonul”.

Astăzi, Vector Watch este o companie internațională de tehnologie cu birouri în Londra, Silicon Valley, Amsterdam, Hong Kong și București.

Citiți aici poveștile celor aproape 50 de eroi prezenți la edițiile Forbes Heroes din 2014, 2015 și 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii