Cautare
, Forbes Staff

Forbes Heroes |
|

Forbes Heroes 2016: Florin Piersic Jr, dilemele unui artist

Satisfacțiile unui artist sunt direct proporționale cu satisfacția publicului său la finalul unui spectacol.
florin piersic jr DSC_5742x

A scris scenarii, a regizat și a jucat în numeroase filme și piese de teatru. Deține în palmaresul său premii importante, dar afirmă, cu modestie, că își găsește fericirea în toate lucrurile simple. Recunoaște sincer că înaintea oricărei premiere există un moment de criză pentru fiecare actor, interesat să știe dacă actul său a trecut testul și a ajuns la public.

Citiți aici poveștile celor 14 eroi prezenți la evenimentul Forbes Heroes 2016

Florin Piersic Jr. a vorbit în cadrul ediției din acest an a evenimentului inspirațional Forbes Heroes despre trăirile pe care le are la finalul unei piese de teatru, fiindcă „niciodată nu știi cum o să fie un spectacol, acesta poate să fie sublim sau nimic” și spune că nicio prestație nu o să fie la fel ca altele. Povestește deschis despre rateurile din cariera sa, o consecință a faptului că disponibilitatea unui artist de a-și exercita meseria nu este aceeași de fiecare dată. Afirmă, la fel de sincer, că a avut și spectacole nu foarte reușite, după care se întreba de ce nu a ales o altă meserie, dar a avut și spectacole la finalul cărora a simțit că a triumfat. Pentru a ajunge la genul acesta de reacții, se muncește extraordinar de mult, iar Florin Piersic Jr. afirmă că un actor evoluează cu fiecare spectacol, ajungând în anumite cazuri la prestații excepționale.

Citiți aici poveștile celor aproape 50 de eroi prezenți la edițiile Forbes Heroes din 2014, 2015 și 2016

Florin Piersic Jr. spune că cea mai mare provocare din viața sa o constituie rolul pe care îl joacă în piesa „Vestul singuratic” și despre care spune că este rolul pe care l-a așteptat foarte mult timp și pe care n-ar fi putut să-l joace în urmă cu 20 de ani. Artistul consideră că i-au trebuit 16 ani să crească, să evolueze pe plan profesional și să ajungă la maturitatea la care se află acum, amuzându-se atunci când își amintește de lunga sa perioadă de „copilărit”.

Nu consideră că a ajuns în punctul în care poate spune că le știe pe toate și că nu mai are nimic de învățat, ci este de părere că oricât de multe realizări ai avea pe plan profesional nu te poți considera un maestru fiindcă întotdeauna vor fi alții de la care vei putea învăța lucruri noi și vor exista într-adevăr oameni ce vor găși și vor culege de la tine chestiuni ce îi inspiră.

Crede cu tărie că există oameni pe care ajungi să îi cunoști la un anumit moment în viață, poate chiar atunci când te aștepți mai puțin, și care pot să-ți deschidă noi orizonturi și să scoată la suprafață ceea ce este mai bun din tine.

„Dacă nu realizezi pe moment că omul respectiv a avut un impact asupra ta, o vei face mai târziu când îți vei da seama că respectivul și-a lăsat amprenta asupra ta și că ați rezonat”. Simon McBurney se numește actorul și regizorul pe care Florin Piersic Jr. l-a cunoscut în cadrul unui work-shop la Londra în urmă cu mai bine de 23 de ani și căruia îi rămâne recunoscător pentru tot ce a „sădit” în el, recunoscând că i-a luat ceva timp să realizeze acest lucru. Să fim atenți, deci, la oamenii pe care îi cunoaștem și care ne pot fi mentori în viață!

Citiți aici poveștile celor aproape 50 de eroi prezenți la edițiile Forbes Heroes din 2014, 2015 și 2016

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii