FacebookTwitterLinkedIn

 

 

„Anii 2020-2021 pentru industria noastră au fost niște ani atipici, dar provocatori, care, din punct de vedere al leadershipului, confirmă importanța lui și scot în față companiile care au un leadership important”, spune Ștefan Tudos, vicepreședinte al dezvoltatorului imobiliar Genesis Property, controlat de omul de afaceri Liviu Tudor, care are în portofoliu proiecte precum West Gate, Novo Park sau Studio One. „Noi ne-am repoziționat foarte repede. E cumva o cutumă: criza poate aduce multe oportunități, multe afaceri pot beneficia de criză. Criza nu este un eveniment pe care să ni-l dorim, dar noi am reacționat rapid”, continuă Ștefan Tudos.

Ca răspuns la criză, Genesis Property a lansat standardul IMMUNE™, care certifică nivelul de reziliență al clădirilor în fața unei pandemii, primul de acest fel din lume. „Anul trecut, prin aprilie, am înțeles faptul că partea de siguranță sanitară pentru angajații care lucrează în birouri este foarte importantă. Ne-am pus problema reîntoarcerilor la birou și undeva cam în trei luni am asamblat o echipă multidisciplinară și am ieșit cu un standard de siguranță sanitară în clădirile de birouri”, rememorează vicepreședintele la care adaugă că acest standard a fost un mare succes.

„Avem o clădire în parcul nostru, în West Gate, clădirea H3, ocupată integral de Ericsson, unde am implementat acest standard la cel mai înalt grad de performanță. A fost foarte bine primit”, mai spune Ștefan Tudos și revine la leadership, despre care consideră că este extrem de important, iar genul de momente, precum o pandemie, dovedește acest lucru. „E o abordare pe termen lung, care îți dă posibilitatea când apar astfel de situații să poți să reacționezi rapid și să vii cu soluții și să îți continui business-ul, poate chiar să-l consolidezi”, explică el.

În plus, vicepreședintele Genesis Property consideră că, în business, sunt trei factori importanți, pe care liderii politici i-ar putea prelua, și anume: decizia, execuția și orientarea către rezultate. „În business-ul privat, depinzi de execuție. Poți să ai idei grozave, dar dacă nu le execuți și nu le implementezi cum trebuie ele devin cumva irelevante și pot chiar să-ți creeze probleme foarte mari de reputație, de costuri, de continuitate a business-ului”, atrage atenția Ștefan Tudos, la care adaugă că un business bine condus trebuie să fie pregătit pentru a face față crizelor și provocărilor de orice natură.

„Ideea este de a te putea adapta foarte repede, de a înțelege contextul pieței, de a putea să te aliniezi cu clienții tăi, cu furnizorii, cu toți cei cu care interacționezi și care depind de business-ul tău”, mai explică executivul, încrezător în viitorul clădirilor de birouri.

Cea mai importantă decizie însă la nivelul Genesis Property din ultimul an și jumătate a fost de a lansa standardul IMMUNE™. Iar execuția rapidă a proiectului și implementarea în clădiri a reprezentat principala provocare.