FacebookTwitterLinkedIn

Modestia și profesionalismul reprezintă două calități de bază pe care orice lider ar trebui să le aibă atunci când intenționează să iasă în afara granițelor cu afacerea pe care o conduce, consideră Răzvan Atim, General Manager Eastern Europe UiPath. „O calitate a noastră, a românilor, și o trăsătură a companiei UiPath a fost faptul că ne-am dus foarte umili și modești, dar puternici profesional, la clienți. Și am cucerit. Cum se zice și în popor, «capul plecat sabia nu-l taie». Cu modestie și umilință am putut să scalăm. Dacă te duci umil în Japonia, Asia, Germania sau în SUA ești perceput egal și există o deschidere pentru tine fără să te suprapui peste clienți. Modestia și profesionalismul reprezintă un început bun pentru orice inițiativă de globalizare și în dialogul cu potențialii clienți”, a explicat managerul UiPath.

Automatizarea a intrat în viața noastră de zi cu zi în diferite moduri, astfel încât nici nu mai realizăm acest lucru. Pilotul automat al mașinii, sistemul de data cleaning al dispozitivelor inteligente, Interactive Voice Response (IVR) și notificările smart home sunt doar câteva exemple de bază alte acestei tehnologii. În 2021, transformarea digitală a fluxului de muncă devine o abordare eficientă pentru a stimula productivitatea angajaților. Automatizarea proceselor robotizate ar putea să se extindă și în alte domenii, iar roboții software vor ajunge astfel să gestioneze sarcinile operaționale în orice companie. „Automatizarea și conceptul acesta a existat de mult timp, nu l-am inventat noi. Această tehnologie este oportună oricând și continuă să avanseze în zona Machine Learning și AI. Trebuie să ai o viziune bine conturată, să gândești mare, iar ca lider trebuie să o poți transmite foarte bine angajațilori”, a declarat Răzvan Atim pe scena Forbes CEE Forum din acest an.

UiPath este o companie specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA), fondată de Daniel Dines și de Marius Tîrcă, cunoscută pentru dezvoltarea impresionantă din ultimii ani. Primul unicorn românesc tranzacționat pe Wall Street, cea mai mare Bursă la nivel mondial, are o valoare de piață de aproximativ 27 de miliarde de dolari.

Pe cât de frumos ar fi să ai un drum ușor către succes, eșecul face parte uneori din acest proces. Răzvn Atim este de părere că o combinație între determinare și capacitatea de a învăța din eșecurile anterioare poate reprezenta cheia către succesul final, iar inițiativele într-o companie nu trebuie să fie suprimate. „Dacă nu ai un eșec nu poți să vezi care este reversul medaliei sau care este soluția la a fi «successful». Trebuie să-ți calculezi și niște costuri în legatură cu aceste eșecuri, dar propunerile și încurajarea inițiativelor reprezintă un stimulent al creativității”

UiPath a ajuns la un portofoliu de 9.100 de clienți globali la finalul celui de-al doilea trimestru al anului 2021, iar veniturile înregistrate de companie în aceeași perioadă au fost de 196 de milioane de dolari, cu 40% mai mari față de 2020. De asemenea, cheltuielile operaționale ale primului unicorn românesc listat pe New York au crescut cu 82% față de anul anterior, ajungând la 258 de milioane de dolari. „Avem un program specific pentru universități, unde îi invățăm ce înseamnă tehnologia și punem accent pe automatizare. Pașii aceștia trebuie împărtășiți generos din partea noastră, a celor care am experimentat acest succes”, conchide Atim.