FacebookTwitterLinkedIn

Stimulentele și unele fonduri oferite în ultima perioadă pentru redecorarea biroului de acasă impulsionează dezvoltarea segmentului de amenajări interioare, mai ales după un an în care efectele pandemiei au fost resimțite din plin de către furnizorii de astfel de servicii.

„În calitate de furnizori de servicii, am resimțit foarte mult efectele pandemiei în 2020, dar estimăm că anul acesta cifra noastră de afaceri se va dubla, chiar și în contextul valului 4”, a punctat Cornel Fumea, Board Member Theta Furniture & More – unul dintre cei mai mari jucători din segmentul de amenajări interioare de pe piața din România.

Deşi este considerat un beneficiu considerabil şi esenţial pentru mulţi, munca de acasă vine la pachet cu ceea ce înseamnă provocarea eficienţei într-un spaţiu de lucru mult prea intim. Iar, un studiu recent demonstrează că 40% dintre cei care lucrează de acasă nu au un spaţiu şi un birou dedicat, așa că mulți dintre angajați au adăugat pe lista de cumpărături în ultimul an și jumătate și unele piese de mobilier. Iar cea mai căutată piesă a fost de departe scaunele, susțin specialiștii.

„N-aș putea spune că a lucra de acasă se resimte la fel pentru fiecare dintre noi. Așa că, din acest punct de vedere vorbim despre doleanțe diferite cu privire la mobilierul de care avem nevoie pentru a fi eficienți în acest sistem – work from home – iar din acest motiv considerăm că există nu numai provocări pentru cei care activează în acest sector, ci și oportunități de a crește business-ul”, a completat Cornel Fumea.

Mai mult, Cornel Fumea susține că noile condiții pe care le oferă piața conduc către o creștere continuă, cel puțin în ceea ce privește nivelul de finanțări. Așa încât, se poate spune că orice tip de provocare care va mai apărea în piață va genera la rândul ei oportunități nu doar pentru investitori, ci și pentru companii și angajați.

Un principiu pe care THETA Furniture & More deja mizează. La jumătatea lunii mai, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din segmentul de amenajări interioare din România a demarat lucrările de construcție pentru noua sa fabrică de producție, de lângă București, cu o capacitate de 5.000 mp. Potrivit reprezentanților companiei, folosind tehnologia de ultimă generație, fabrica va produce mobilier personalizat, în acest sens, operațiunile urmând a fi demarate la începutul anului 2022.

Proiectul și dezvoltarea acestuia reprezintă o investiție de aproximativ 4 milioane de euro.

Compania THETA este contractor general autohton de interior, cu o experiență de peste 12 ani în producția de mobilă custom-made. Compania are deja o fabrică proprie de producție.