FacebookTwitterLinkedIn

Seedblink a realizat finanțări către 52 de start-up-uri și a strâns peste 26 de milioane de euro de la investitori încă de la înființarea sa în 2019. „Copilul pandemiei”, așa cum alege cofondatorul Andrei Dudoiu să numească platforma, a avut în ultimul an o evoluție peste așteptări. „Am avut două luni de operare oficială înainte să ponească criza pandemică. (…) Ne-am bucurat că am reușit să ajutăm un ecosistem de oameni inovatori și progresiști să evolueze. Ne-a atras acest sector pentru că inovația poate să genereze progrez și să aducă idei”, a declarat el.

Cuvântul cheie al anilor 2020 și 2021 este adaptabilitatea, reiterat de-a lungul timpului de lideri și persoane din spațiu public. Andrei Dudoiu este și el un promotor al acestui concept, întrucât schimbarea reprezintă, ca atare, și evoluție. „Adaptabilitate. Este evident că lumea este în permanentă schimbare și speciile care au existat de-a lungul timpului au fost adaptabile. Dintr-o piață a angajatorilor s-a transformat într-o piață a angajaților, iar această paradigmă, a angajatului care își vinde munca, ar trebui să fie creată în companii”, mai spune cofondatorul. Alături de calitatea de a te adapta, o calitate esențială a leadershipului este claritatea obiectivelor. „Pentru noi, având doar două luni în spate, evident că ne-am crispat, însă am mers înainte”, mărturisește el.

Fondată la sfârșitul anului 2019, SeedBlink este o platformă de investiții specializată în găsirea, verificarea, finanțarea și scalarea startup-urilor europene de tehnologie. Deși compania s-a confruntat cu provocări, echipa a ținut întotdeauna capul sus. „Antreprenorul este cel care se aruncă de pe un munte și își construiește avionul până să dea cu capul de pământ. Până acum un an jumătate nu exista un cadru legislativ și a trebuit să găsim soluții, să construim pe legislația nespecifică pe care o are România. Un motiv de optimism este faptul că lumea se adaptează”, menționează Andrei Dudoiu.

În luna septembrie a acestui an, Andrei Dudoiu a predat poziția de CEO al platformei de equity crowdfunding doamnei Carmen Sebe, care se alăturase echipei SeedBlink încă de la începutul anului trecut în calitate de partener. Odată cu această decizie, Andrei Dudoiu a devenit managing partner şi preşedinte al board-ului de directori.