FacebookTwitterLinkedIn

 

 

 

Ultimul an a adus un proces de digitalizare intens, în fața căruia atât companiile, cât și autoritățile, au trebuit sa se adapteze și să își schimbe paradigma. „În ultima perioadă situația s-a schimbat foarte mult în ceea ce privește implementarea tehnologiilor cu privire la digitalizare. Există însă niște provocări în acest sens, și anume, rezistența mare a unor antreprenori atunci când sunt nevoiți să ia unele decizii referitoare la acest segment – un exemplu în acest sens este faptul că, în ultimul an, multe companii s-au văzut nevoite să intre rapid și mai profund pe această zonă, din simplul motiv că acolo era canalul în care se mutase clientela”, declară Alexandru Rizea, CTO Qoobiss.

Qoobiss a fost lansată drept o continuare tehnologică și conceptuală a companiei Credimatic Network, înființată în 2016. Axată inițial pe crearea unor soluții software și hardware pentru industria financiară, compania și-a diversificat serviciile oferite, utilizând tehnologii biometrice AI. În prezent, Qoobiss deține o platformă cu ajutorul căreia companiile pot verifica automat datele de identificare ale clienților, utilizând fotografii ale actului de identitate atunci când creează un nou cont online. Software-ul scanează documentul și efectuează o verificare instantanee a identității utilizatorului, păstrând confidențialitatea datelor. „Lucrurile merg spre bine: autoritățile sunt deschise să dezvolte acest segment, la fel și multe companii, care au ales să investească în digitalizare după ce au înțeles cât de importantă este această structură în dezvoltarea și consolidarea business-ului”, mai spune Alexandru Rizea.

Complementar, soluția Anti Money Laundering (AML) / Know-Your-Customer (KYC) ajută la reducerea numărului de fraude, prin verificarea rapidă și precisă a identității clienților. „Tot ce este important este faptul că nu trebuie să ne concentrăm doar pe riscurile implementării tehnologiei, ci trebuie să recunoaștem aportul pe care-l aduce această componentă în orice tip de business”, mai spune el.