Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Forbes CEE Forum 2020. Alin Popa, Knight Frank România: Provocarea comună

Oportunitățile reprezintă calea către un front comun pentru angajați și angajatori în această perioadă dificilă nu doar din punct de vedere sanitar, ci și din punct de vedere economic.  
106 CEE Alin Popa

Alin Popa, Head of Residential Knight Frank România, susține că pandemia de coronavirus ar trebui să ne facă să căutăm noi oportunități în viața profesională și nu numai: „în perioadele acestea în care cu toții ne confruntăm cu provocări pe plan profesional, ar trebui să ne axăm mult mai mult pe oportunități. Pandemia trebuie să fie o provocare comună, atât angajatorii cât si angajații ar trebui să facă un front comun pentru a traversa mult mai facil această perioadă”.

Acesta recunoaște că deși, la prima vedere sună foarte bine ideea de a lucra de acasă, în realitate lucrurile nu stau deloc așa, iar asta numai dacă se privește din prisma a ceea ce se petrece pe piața locală rezidențială.

„Dacă analizăm piața rezidențială din România, în anii anteriori, 65% din creditele ipotecare au fost accesate pentru programele sociale, pentru spații mici, iar în această situație vorbim despre acei coroporațiști care lucrează de acasă. Și, iată cum, la acel moment când aceștia și-au achiziționat apartamentele, de exemplu, cu două camere, nu au luat în calcul o astfel de situație pe care suntem nevoiți să o traversăm acum. Nu se gândea nimeni că peste doi ani vom avea nevoie de încă o cameră pe care să o transformăm în spațiu de birou. Motiv pentru care pentru mulți dintre aceștia, tranziția către o locuință care să permită un astfel de perimetru destinat lucrului, este una destul de dificilă”, a  punctat Alin Popa, Head of Residential Knight Frank România.

Cu toate acestea, Alin Popa a specificat că acest segment al economiei nu s-a prăbușit, așa cum se așteptau unii specialiști. Estimările pentru piața rezidențială nu doar că sunt optimiste, dar s-a demonstrat că în perioadă de lockdown s-au semnat contracte, o situație mult mai îmbucurătoare decât prognozele realizate în astfel de contexte economice.  „(…) În luna februarie a acestui an, am avansat un proiect rezidențial în zona Băneasa și rezultatele au fost chiar încântătoare. Până acum am contractat undeva până la 45% din stocul de apartamente în prima fază. Ceea ce a fost cu adevărat îmbucurător este faptul că, în perioada de lockdown, colegii mei au semnat contracte”

Oficialul Knight Frank România a recunoscut totuși că primele trei luni de la declanșarea stării de urgență au influențat deadline-ul multor proiecte.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii