FacebookTwitterLinkedIn

Aflat la cea de-a șasea ediție, Forbes CEE Forum este singurul eveniment regional anual organizat în România începând cu 2014 și aduce împreună cei mai importanți lideri internaționali din sfera politică, business și financiară și editori din rețeaua Forbes din regiunile CEE și EMEA.

Cei mai importanți lideri din sfera politicii, financiară și de business au dezbătut contextul economic global și regional, precum și importanța educației în creșterea economică și dezvoltarea mediului de business, vorbind și despre strategiile de creștere și de dezvoltare a unui business.

Mulțumiri partenerilor care au susținut cel mai important eveniment economic al anului – Forbes CEE Forum: BMW România, Cellini, Carrefour România, Immofinanz, Filip & Company în calitate de parteneri strategici; Nespresso – Cafeaua oficială; Leroy Merlin, Garanti Bank, Nemo Express, Deloitte România, Vodafone România, Tinmar Energy în calitate de parteneri gold. Groupama, MOL România, Metabolic Balance, Accenture, Veolia România, OTP Bank, HMD Global – The home of Nokia phones, Genpact, OMV Petrom, Banca Transilvania în calitate de parteneri Industry; Chilli Ideas, Syncro Translation Services,  Headprint, PrintFox, FruFru Urban Monkey, Hotel Lido by Phoenicia, Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Unii cu duba, Școala de Valori, YOBI – cutii personalizate, Antreprenorescu în calitate de parteneri, precum și partenerilor media AmCham România, CCIFER, CCIpR, HRCC, NRCC, BRCC, ANIS, Blitz TV și Elevate.

În prima zi, sesiunile forumului s-au concentrat pe aspecte legate de mediul antreprenorial, oportunitățile și provocările economiei românești, precum și pe asemănările și deosebirile dintre contextul economic local și cel internațional. De asemenea, a fost dezbătut modul în care arată sectorul IT românesc și ecosistemul local de start-up-uri, fiind subliniat rolul implicării investitorilor care vor să pună umărul la consolidarea sectorului de afaceri din România.

A doua zi a evenimentului a început cu expunerea aspectelor legate de politică și cooperare la nivelul Europei Centrale și de Est și a continuat cu discuții despre macroeconomie. A urmat o sesiune dedicată contextului financiar-bancar din România, precum și pieței de fuziuni și achiziții. Oamenii de afaceri și consultanții de top au discutat, de asemenea, despre ce le lipsește antreprenorilor români pentru a-și dezvolta afacerile în afara granițelor. În încheiere, manageri experimentați au dezvăluit care sunt așteptările și tendințele următorilor 30 de ani și cum va arăta România în viitor.

Ștefan Radu Oprea

ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

„Până în 2016 îți era puțin rușine să te prezinți ca om de afaceri. Astăzi, 6 din 10 tineri doresc să devină antreprenori.”

Ligia Deca

Consilier de Stat în Departamentul Educație și Cercetare

„Deși ne place să vorbim foarte mult despre problemele de infrastructură, multe din acele puncte care ne aduc aici sunt de fapt cele legate de educație.”

Abigail Rupp

Deputy Chief of Mission at USA Embassy

„Forbes mereu s-a concentrat pe crearea dialogului și a sprijinit antreprenorii, piața liberă, atât în SUA, cât și în România. Vedem în România un aliat NATO vital și un partener puternic pentru SUA.”

  1. Nikoloz Nikolozishvili

Ambasadorul Georgiei în România

„Georgia este un partener de încredere si un jucător cheie în transporturi și conectivitate, datorită locației geostrategice, aproape de Europa și de Asia.”

Agnieszka Filipiak

Managing Editor at Forbes Poland

„Principalele caracteristici ale liderului sunt valorile și carsimă sa. Este foarte important ca liderul să își urmeze calea, nu toți oamenii pot avea calitățile unui bun lider.”

Maija Goluboviča

Former Managing Editor Forbes Baltics

„Iată că ne bucurăm să auzim că aveți primul unicorn. Acest lucru construiește drumul pentru alte companii care vor fi îndemnate să fie mai curajoase.”

Giorgi Isakadze

Editor-in-Chief Forbes Georgia

„Economia Georgiei este în creștere, între anii 2013-2018 PIB-ul țării a crescut cu 4%.  Printre alte strategii ale Georgiei pe care încercăm să le fructificăm sunt cele din sectorul financiar, bancar, comunicatii, energie, constructii, real estate și industria”

Ionuț Bonoiu

REDACTOR‑ŞEF Forbes România

„Antreprenoriatul românesc nu s-a născut în urmă cu 30 de ani, așa cum suntem tentați să credem. Există multe lecții valoroase pe care le putem învăța din perioada interbelică și chiar mai departe.”