Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Forbes CEE Forum 2019. Fulga Dinu, Country Manager Operations Immofinanz România: Un moment oportun

Piața imobiliară locală s-a dezvoltat sănătos și traversează un moment foarte bun, iar perspectivele de creștere nu sunt epuizate, subliniază Fulga Dinu, cea care conduce operațiunile locale ale Immofinanz, unul dintre cei mai importanți actori de pe piața locală.
060 CEE Fulga Dinu

„Clienții noștri, oamenii pentru care noi servim, se așteaptă ca noi să venim mereu cu ceva nou. Ne străduim să facem acest lucru. Avem un brand de birouri de succes, myhive, care răspunde nevoilor actuale ale clienților, food fest, concerte, tot felul de evenimente. Cred că românilor trebuie să le aduci toate noutățile din Vest.”

La începutul anului 2018, Fulga Dinu s-a alăturat Immofinanz, unul dintre cei mai mari jucători pe piața comercială imobiliară din Europa Centrală și de Est, ale cărui proprietăți din România (nouă clădiri de birouri și șase proiecte de retail) erau evaluate la finalul anului trecut la 768,5 milioane de euro, echivalentul a aproape 18% din portofoliul total al companiei.

„Suntem unul din cei mai mari jucători de pe piața imobiliară și acoperim aproape toată țara. Am avantajul de a vedea și de a lua ce este bun în alte alte piețe. Clienții noștri, oamenii pentru care noi servim se așteaptă ca noi să venim mereu cu ceva nou. Ne străduim să facem acest lucru. Avem un brand de birouri de succes, myhive, care răspunde nevoilor actuale ale clienților, food fest, concerte, tot felul de evenimente. Cred că românilor trebuie să le aduci toate noutățile din Vest”, a declarat Fulga Dinu.

De altfel, pentru grupul Immofinanz, 2018 a fost un an remarcabil, rezultatul operațional marcând o creștere de peste 15% pe an, iar gradul de ocupare la nivelul întregului portofoliu a atins un nivel record de aproape 96%, în timp ce profitul net a fost de 217,5 milioane de euro.

„2018 a fost un an important pentru Immofinanz România. Am pus accentul cu preponderență pe nevoile clienților, ceea ce a condus la semnarea de contracte de închiriere de peste 52.000 de metri pătrați, reprezentând aproximativ 15% din portofoliul nostru operațional. Prin urmare, gradul nostru de ocupare a continuat să rămână la un nivel ridicat, de 95%”, susține Fulga Dinu. În plus, din ianuarie 2019, grupul a obținut rating „investment grade”, ceea ce îi garantează un acces rapid și flexibil la lichiditate. Strategia pentru următoarea perioadă este clară și simplă, potrivit oficialului Immofinanz România, care precizează că dezvoltatorul va continua să se concentreze pe consolidarea segmentelor de office și retail.

Totodată, Fulga Dinu consideră că sunt foarte multe semne încurajatoare pentru piața imobiliară din România, din moment ce piața s-a însănătoșit, iar prezența dezvoltatorilor experimentați, care înțeleg ingredientele de succes într-un astfel de business, aduce un plus de valoare în produsele livrate.

Un alt punct forte al pieței locale este reprezentat de existența unor produse de calitate, dată fiind expertiza și experiența jucătorilor de pe piață, iar produsele actuale se aliniază standardelor occidentale. Nu în ultimul rând, oficialul Immofinanz constată o sofisticare importantă în rândul chiriașilor. Piața a evoluat mult și tendințele s-au schimbat, în prezent accentul punându-se pe nevoile oamenilor, iar dezvoltatorii și investorii trebuie să-și adapteze produsele ținând cont de acest lucru, subliniază Fulga Dinu. România oferă randamente atractive care se diferențiază cu peste 2% de țările vecine. Așadar, acest lucru duce la oportunități imense pe termen mediu, pentru investitorii de azi, când randamentele vor începe să se alinieze cu cele ale vecinilor României. Domeniul imobiliar dovedește că a atins pragul maturității, având în vedere că nevoile și cerințele clienților impun dezvoltarea proiectelor din ce în ce mai performante și competitive.

„Singurul mare pericol real va fi o criză. Doar așa va fi afectată piața imobiliară. Deși criza din 2008 ne-a afectat foarte mult, nu eram foarte sus atunci. Acum, e loc de mai multă creștere, este o piață frumos dezvoltată până acum și putem mai mult. Cea mai mare provocare rămâne infrastructura. Noi, la nivel de companie, pentru spațiile de birouri, punem la dispoziție facilități de mobilitate cum ar fi spații speciale pentru biciclete, trotinete. Ne și lovim de criza forței de muncă, dar, cu toate acestea, cred că încă se găsesc oameni la un preț foarte bun”, adaugă Fulga Dinu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii