Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Forbes Best Cities 2019, locul 15: Deva, între stagnare și revitalizare

Tot mai puține companii din Deva fac performanță la scară mare, însă autoritățile au ca prioritate dezvoltarea mediului de business local.
 aboneaza-te
102 orase 15 Deva

Experiența altor reședințe de județ din Regiunea de Dezvoltare Vest, precum Timișoara și Arad, a arătat că accesul la infrastructura rutieră modernă conduce la dezvoltare economică. Iar pentru Deva a venit timpul pentru o revitalizare.

În urmă cu câțiva ani, autoritățile au dat în folosință al treilea tronson al autostrăzii Sibiu-Orăștie. Astfel, Deva și Sibiu au devenit legate de drumul rapid. Teoretic, aceasta va avea un impact asupra situației economice a reședinței județului Hunedoara, însă adevăratele îmbunătățiri vor apărea atunci când Deva va fi legată de Nădlac prin autostradă, devenind astfel conectată la rețeaua de drumuri rapide din centrul și vestul Europei. Potrivit datelor ORC Hunedoara, în Deva activau, în anul 2017, 5.928 de firme.

În schimb, în topul Forbes 500 cele mai puternice companii românești, județul Hunedoara are doar trei reprezentante: Laboratoarele Fares Bio Vital (companie controlată de omul de afaceri Silviu Socol, cu activități în domeniul fabricării ceaiului și cafelei), T & O Prodcom (controlată de familia Crișan, cu activități de distribuție alimentară, băuturi și tutun) și Farmaceutica Remedia (Norbert Valentin Țăruș, comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice). Producția de metale feroase, captarea, tratarea și distribuția apei, fabricarea materialului rulant și comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice completează sectoarele în care activează companii importante din Deva. De asemenea, autoritățile locale au stabilit ca prioritate dezvoltarea mediului de afaceri și crearea de noi locuri de muncă. Din acest motiv, Primăria Deva acordă anumite facilități fiscale întreprinderilor pentru realizarea unei investiții inițiale. Printre facilitățile fiscale acordate se numără reducerea sau scutirea totală de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren, în funcţie de valoarea investiţiilor efectuate şi a numărului de noi locuri de muncă create ca urmare a realizării investiţiilor.

Citește aici: Topul celor mai bune orașe pentru afaceri din România, ediția 2019

Vezi aici: Topul celor mai bune orașe pentru afaceri din România, ediția 2018

Regiune de dezvoltare: Vest

Populație județ după domiciliu: 463.888

Industrii principale: farmaceutică, alimentară

PIB/capita în 2018 (mii lei): 30,1

Salariu mediu net lunar 2018 (lei): 2.166

ISD/capita (mii euro): 464

Șomaj la sfârșit de an 2018 (%): 4,3

Profit net per capita (euro): 338

Magazine Penny în județul Hunedoara: 14

 

Forbes Best Cities 2019 este un proiect susținut de termene.ro și  PENNY Market, care are 14 magazine în județul Hunedoara.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii