Cautare
, Contributor

Topuri |
|

Forbes Best Cities 2015, locul 40: Alexandria

Doar în județul Vaslui au fost, în perioada 1991-2013, mai puține societăți cu aport străin la capital decât în Teleorman.
Alexandria

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Sud

POPULAȚIE: 42.129

PRIMAR: Victor Drăgușin (PSD)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR: Dinu Daniel, 17 milioane de euro

INDUSTRII PRINCIPALE: Industrie chimică, electrotehnică, extractivă, alimentară


REGIMUL FISCAL: Industria alimentară beneficiază de reducerea la 9% a cotei de TVA pentru alimente, iar agricultura de taxarea inversă pentru cereale si plante tehnice, însă obligațiile fiscale pentru producătorii individuali devin din ce în ce mai împovărătoare. Sursa: KPMG


Doar în județul Vaslui au fost, în perioada 1991-2013, mai puține societăți cu aport străin la capital decât în Teleorman. În județul din sudul României au venit, în perioada menționată, 463 de astfel de societăți și au subscris un capital social de circa 62,5 milioane de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Aceasta deși, cel puțin teoretic, Alexandria, oraș care este reședința județului Teleorman, are un mare atu: existența porturilor dunărene Turnu Măgurele și Zimnicea. În practică, ambele porturi funcţionează mult sub capacitatea lor maximă.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Principalii actori economici din județ sunt Interagro S.A., companie controlată de Ioan Niculae, cel mai bogat român, potrivit celei mai recente ediții a topului ”Forbes 500 Miliardari”; Donau Chem, combinatul chimic din Turnu Măgurele, parte a InterAgro Group; fabrica de rulmenți Koyo din Alexandria; Electrotel S.A. Alexandria (fosta Intreprindere de Panouri Electrice, înființată în 1970,achiziționată de Klockner MOELLER GmbH în 1997, apoi, în 2005, de Societatea de Servicii de Investiţii Financiare UNICAPITAL S.A.), Zimtub S.A. și Schela de Producție Videle, deținută de OMV Petrom.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Tot în teorie, Alexandria este avantajată de apropierea de granița cu Bulgaria, însă infrastructura rutieră din sudul județului, formată în mare parte din drumuri comunale, anulează acest atu.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii