FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Nord-Est

POPULAȚIE: 100.899

PRIMAR: Ovidiu Portariuc (PSD)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR: Doina şi Iulian Căzăcuţ, 10 milioane de euro

INDUSTRII PRINCIPALE: industria textilă, agricultura, prelucrarea lemnului


REGIMUL FISCAL: Deși agricultura beneficiază de reducerea la 9% a cotei de TVA la alimente si de taxarea inversă pentru cereale si plante tehnice, obligațiile fiscale devin din ce în ce mai împovărătoare pentru producătorii individuali. Sursa: KPMG


În perioada 1991-2013, Botoșaniul a atras extrem de puține investiții străine. Doar 593 de societăți cu participare străină la capital au investit în economia locală, cu un capital social subscris de numai 37,5 milioane de euro.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Și aceasta în ciuda existenței unui parc industrial industrial în suprafață de 129.500 demetri pătrați. Clădirile existente în prezent au o suprafață contruită de 84.2675 de metri pătrați, din care peste o treime au destinație industrială.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Ariile prioritare ca potențial de dezvoltare sunt agricultura, zootehnia, industria textilă (confecții, țesături), industria prelucrării lemnului și a mobilei, energii regenerabile (eoliană, solară, hidro), construcțiile, sticlăria, turismul și industria electrotehnică, electronică, IT. Planurile autorităților pentru atragerea investitorilor vizează elaborarea unui program de atragere a investiţiilor, crearea unei zone de dezvoltare economice,  a unui parc  ştiinţific şi tehnologic precum şi reţele de dezvoltare necesare, crearea unui centru de informare pentru investitori.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014