FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Sud-Vest

POPULAȚIE: 86.475

PRIMAR: Constantin Gherghe (UNPR)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR: Constantin Bădescu , 11-12 milioane de euro

INDUSTRII PRINCIPALE: producție de apă grea, energie, industrie prelucrătoare, industrie extractivă


REGIMUL FISCAL: Industria extractivă și cea energetică au un nivel relativ ridicat de impozitare, fiindu-le aplicabile reguli specifice. Foarte probabil, noi reglementări vor fi introduse începând din 2016. Sursa: KPMG


Reședința județului Mehedinți a fost, în trecut, unul dintre centrele economice puternice ale României. Portul la Dunăre și atelierul de reparat vapoare au fost inaugurate în secolul al XIX-lea (1851, respectiv 1858).În același secol au fost înființate Fabrica de bere (1856-1858), Atelierele și Depoul CFR (1882) și Fabrica de Spirt (1891).

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

După 1900 au apărut Fabrica de bomboane (1902), Abatorul, Fabrica de tăbăcărie a fratilor Damianoff (1906), fabricile de pâine și de lapte. Prin poziția sa în apropierea Canalului Porțile de Fier și pe calea ferată București-Craiova-Timișoara, portul și orașul au devenit un puternic nod al căilor de comunicație de tranzit. Peisajul economic al orașului este completat după 1960 cu un Combinat de prelucrare a lemnului, unul de celuloză și hârtie, iar in ultimele decenii ale secolului trecut apar, pe platforma NE, Combinatul de apă grea (ROMAG) și Termocentrala (Sucursala Romag-TERMO).

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Astăzi, aproape nimic nu mai amintește de gloria economică de altădată a orașului. Regia Autonomă pentru Activități Nucleare, care produce apă grea, este în reorganizare judiciară.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014