FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Sud

POPULAȚIE: 43.061

PRIMAR: Alexandru Stoica (PSD)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR: Nicolae Sitaru,7 milioane de euro

INDUSTRII PRINCIPALE: energie, industria alimentară, agricultură


REGIMUL FISCAL: Reducerea la 9% a cotei de TVA la alimente și taxarea inversa pentru cereale si plante tehnice sunt reale beneficii pentru agricultură și industria alimentară. Sursa: KPMG


Amonil SA, unul dintre actorii economici principali din orașul Slobozia, reședința județului Ialomița, și-a schimbat acum patru ani obiectul principal de activitate, devenind, din producător de îngrășăminte chimice, producător de energie electrică. Compania listată la Bursa de Valori București a înregistrat în 2014 un rezultat net de minus 2,8 milioane de lei.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Pe raza municipiului există mai multe zone industriale, în proprietatea unor persoane fizice sau a autorităților locale, cu o suprafață cumulată de peste 300 de hectare. Dintre acestea, aproximativ 10% sunt ocupate cu arbuști forestieri și pășune, însă au acces la rețelele de utilități. Cel mai mare astfel de lot are 150 de hectare. În octombrie 2013, Consiliul Local al Municipiului Slobozia aproba constituirea unui parc industrial pe Platforma industrială IMM Slobozia, în suprafață de 20 de hectare.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Potrivit raportului pe anul trecut al primarului Alexandru Stoica, utilitățile pentru acest parc industrial, inaugurat în 2014, au costat 17,5 milioane de lei. Deocamdată, investitorii nu se înghesuie în parcul industrial, doar trei companii exprimându-și interesul la licitația organizată anul trecut, în ciuda atuurilor pe care orașul le are din perspectiva transportului: acces la Dunăre și la autostrada A2.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014