FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Sud-Est

POPULAȚIE: 168.389

PRIMAR: Aurel Gabriel Simionescu (PSD)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR: Florin Eugen Cârligea, 18 milioane de euro

INDUSTRII PRINCIPALE: confecții, metalurgie, energie


REGIMUL FISCAL: Plata taxelor vamale și a TVA poate fi suspendată dacă se aplică regimul vamal de perfecționare activă, pentru produsele finite care se reexportă.Sursa: KPMG


Brăila nu a atras, în ultimii 25 de ani, prea multe investiții străine. Doar 950 de societăți cu participare străină la capital au investit în economia locală, cu un capital social subscris de numai 59 de milioane de euro.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Printre activităţile industriale ale municipiului Brăila se numără: confecţiile, construcţiile metalice, metalurgie, maşini şi echipamente, producţia şi distribuţia de energie electrică, alimentară şi băuturi, mobilier şi articole de mobilă. Portul are acces la şosea şi cale ferată, iar capacitatea sa privind traficul de mărfuri este de 920.000 de tone pe an.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Potrivit datelor Administrației Porturilor Dunării Maritime privind traficul de mărfuri din portul Brăila, pe aici  au trecut două milioane de tone în 2014. Portul Brăila are șantier naval pentru construcţii noi şi reparaţii, dotate cu doc uscat şi docuri plutitoare.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015