Cautare
, Contributor

Topuri |
|

Forbes Best Cities 2015, locul 32: Buzău

În Buzău sunt localizate o serie de fabrici pe porțile cărora ies produse care nu se mai fabrică în altă parte în România, potrivit autorităților locale.
 aboneaza-te
Buzau

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Sud-Est

POPULAȚIE: 108.384

PRIMAR: Constantin Boşcodeală (PSD)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR: Gheorghe Manole / Vasile Domente, 27 milioane de euro

INDUSTRII PRINCIPALE: echipamente de cale ferată, componente auto, echipamente electrice și optice, agricultură


REGIMUL FISCAL: Companiile din domeniul producției pot beneficia până la 31 decembrie 2016 de scutire de impozit pentru profitul reinvestit în achiziția/producția de echipamente tehnologice. Sursa: KPMG


Județul Buzău a atras, în perioada 1991-2014, un număr de 1.118 societăți comerciale cu aport străin la capital, care au subscris un capital social de aproape 282 de milioane de euro.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

În Buzău sunt localizate o serie de fabrici pe porțile cărora ies produse care nu se mai fabrică în altă parte în România, potrivit autorităților locale. Dintre acestea amintim aparate și tirfoane de cale ferată, traverse metalice, garnituri de frână şi elemente de etanşare pentru autovehicule, cord metalic pentru armarea pneurilor, pulberi metalice pentru compoziţia electrozilor de sudură.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Pentru alte câteva produse (electrozi de sudură, parbrize și filtre de aer şi de ulei pentru autovehicule, organe de asamblare, produse ale industriei de echipamente electrice şi optice, malț), Buzăul ocupă un loc important în economia naţională. Agricultura constituie un parametru important al activităţii economice a judeţului, cu o calitate deosebită a stratului fertil. În zona de câmpie se cultivă: grâu, porumb, floarea-soarelui, sfeclă furajeră, legume, iar în cele de deal pomi fructiferi și viță de vie, zona fiind recunoscută pentru producția de vinuri.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii