FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Sud-Vest

POPULAȚIE: 63.524

PRIMAR: Mihaela Stana (interimar)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR: –

INDUSTRII PRINCIPALE: producție de aluminiu, țevi, anvelope


REGIMUL FISCAL: Companiile care au coduri CAEN 23 sau 24 (procese mineralogice/metalurgice) pot beneficia de scutire de accize pentru produsele energetice și/sau electricitate, utilizate în procesele de producție. Sursa: KPMG


”Dacă până în perioada interbelică Slatina era cunoscută doar ca un târg de provincie, industrializarea forţată din anii comunismului a pus «definitiv» eticheta de «oraş industrial – oraşul aluminiului» asupra Slatinei”, declară, într-un raport, reprezentanții Primăriei Slatina.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

În perioada 1991-2013, în județul Olt, a cărui reședință este Slatina, au investit 704 companii cu participare străină la capital, care au subscris un capital social de puțin peste jumătate de miliard de euro. Printre investitorii importanți din oraș se află companii precum Alro Slatina, cu acționariat rusesc și care deține, în reședința județului Olt, capacităţile de producţie a aluminiului – o secţie de electroliză, capacităţi de prelucrare, inclusiv o turnătorie, laminoare la cald şi la rece şi o secţie de extrudate –,  TMK-Artrom, producător de țevi și producătorul de anvelope Pirelli, care deține în Slatina două dintre cele trei unități de producție ce constituie ”polul industrial Pirelli din România” – fabrica de anvelope și fabrica de cabluri metalice.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

A treia unitate de producție, fabrica de filtre antiparticule pentru motoare diesel, este situată în Parcul Industrial Bumbești-Jiu, județul Gorj. Pirelli a investit în România, din 2005 și până în prezent, peste 555 de milioane de euro și a creat peste 2.200 de locuri de muncă în Slatina.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014