FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Sud-Est

POPULAȚIE: 66.644

PRIMAR: Constantin Hogea (PDL)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR: Nicolae Ciuleac, 18 milioane de euro

INDUSTRII PRINCIPALE: agricultură, comerț, pescuit, industria alimentară, turism, energie eoliană


REGIMUL FISCAL: Agricultura și industria alimentară beneficiază de reducerea la 9% a cotei de TVA pentru alimente. Noile reguli privind casele de marcat au un impact major asupra comercianților și operatorilor din turism. Sursa: KPMG


Activitatea industrială din Tulcea se desfășoară pe două platforme, situate în estul și vestul orașului. Unul dintre investitorii importanți din zonă este Grupul Alro, prin Alum Tulcea, singurul producător de alumină din România.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

După ce acum doi ani compania a anunțat finalizarea unei investiții de zece milioane de euro în modernizarea haldei de șlam, anul trecut, în decembrie, acționarii s-au reunit pentru a decide dacă societatea va fi dizolvată, în urma diminuării activului net al societății la mai puțin din jumătatea capitalului social subscris. Acționarii au hotărât ca societatea să nu fie dizolvată.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

În Tulcea, în perioada 1991-2013, un număr de 484 de societăți cu participare străină la capital au subscris un capital social în valoare de aproape 123 de milioane de euro. Potrivit datelor Administrației Porturilor Dunării Maritime privind traficul de mărfuri din portul Tulcea sunt pe aici au trecut 1,94 milioane de tone în 2014.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014