FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Vest

POPULAȚIE: 56.647

PRIMAR: Petru Mărginean (PNL)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR: Gherorghe Grec, 12 milioane de euro

INDUSTRII PRINCIPALE: industrie prelucrătoare, industrie extractivă, agricultură


REGIMUL FISCAL: Importatorul trebuie să fie proprietarul sau cumpărătorul bunurilor pentru a putea deduce a TVA plătită în vamă, regula fiind aplicabilă și bunurilor importate temporar în leasing, închiriere etc. Sursa: KPMG


Anul trecut, autoritățile au dat în folosință al treilea tronson al autostrăzii Sibiu-Orăștie. Astfel, Deva și Sibiu au devenit legate de drumul rapid. Teoretic, aceasta va avea un impact asupra situației economice a reședinței județului Hunedoara, însă adevăratele îmbunătățiri vor apărea atunci când Deva va fi legată de Nădlac prin autostradă, devenind astfel conectată la rețeaua de drumuri rapide din centrul și vestul Europei.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Experiența altor reședințe de județ din Regiunea de Dezvoltare Vest, precum Timișoara și Arad, a arătat că accesul la infrastructura rutieră dezvoltată conduce la dezvoltare economică. Iar pentru Deva ar cam fi timpul pentru o revitalizare economică.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

În perioada 1991-2013, județul Hunedoara a atras 2.100 de societăți cu participare străină la capital, care au subscris un capital social de 216 de milioane de euro. Schimbările care au avut loc după anul 1989 au avut un impact major și asupra evoluției sectoarelor economice existente în municipiul Deva. Activitățile industriale s-au dezvoltat preponderent după 1969, când Deva a devenit resedința județului Hunedoara. În perioada anilor 1950-1960, în oraș existau o exploatare minieră, o fabrică de conserve, o fabrica de cahle de teracotă, o fabrică de brichete furajere, un atelier de confecționat nasturi si câteva cuptoare de pâine.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014