FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Sud

POPULAȚIE: 57.118

PRIMAR: Daniel Ștefan Drăgulin (UNPR)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR: Familia Naghi, 15 milioane de euro

INDUSTRII PRINCIPALE: servicii, agricultură, industrie alimentară


REGIMUL FISCAL: Serviciile de arendă/concesionare a terenurilor efectuate de catre persoanele fizice, fie contra unor sume de bani și/sau produse, trebuie atent analizate din punct de vedere al tratamentului TVA. Sursa: KPMG


În perioada 1991-2013, în județul Călărași au fost înregistrate 540 de societăți cu participare străină la capital, care au cumulat o valoare a capitalului social subscris de 379,1 milioanbe de euro.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Industria județului Călărași este orientată cu precădere pe activități prelucrătoare. Ramurile cu pondere sunt: industria alimentară și a băuturilor, industria metalurgică, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea hârtiei și a produselor din hârtie.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Agricultura – județul dispune de teren agricol în suprafață de 426.600 de gectare de teren agricol, adică 2,9% din suprafața agricolă a țării –, se situează pe locul doi în privința contribuției la Produsul Intern Brut al județului, după serviciile comerciale și sociale. Orașul Călărași este situat în apropierea Autostrăzii Soarelui (București-Constanța) și este port la Dunăre. Traficul de mărfuri a fost de 255.000 de tone în 2013, potrivit celor mai recente date ale Administrației Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu, de care ține portul Călărași.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014