FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Sud-Est

POPULAȚIE: 231.204

PRIMAR: Marius Stan (UNPR)

CEL MAI BOGAT MILIARDAR: Familia Rapotan, 120 milioane de euro

INDUSTRII PRINCIPALE: metalurgie, construcții navale


REGIMUL FISCAL: Companiile care au coduri CAEN 23 sau 24 (procese mineralogice/metalurgice) pot beneficia de scutire de accize pentru produsele energetice și/sau electricitate, utilizate în procesele de producție. Sursa: KPMG


Galațiul se situează,din perspectiva valorii capitalulului social subscris, în perioada 1991-2013, de societățile cu participație străină, la jumătatea nivelului atras de orașe considerate atractive pentru investitori, precum Timișoara sau Oradea, dar peste orașe cu o imagine mai bună din acest punct de vedere, precum Sibiu.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

În intervalul menționat, un număr de 1.555 de firme cu participație străină la capital au subscris capital social în valoare de aproape 600 de milioane de euro. Cele mai importante ramuri economice din județul Galați sunt industria și construcțiile, urmate de servicii și agricultură, silvicultură și exploatări forestiere. Principalele sectoare industriale sunt metalurgia (Mittal Steel) și construcțiile navale.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

La șantierul naval DAMEN se construiesc nave fluviale și maritime cu capacități de până la 60.000 de tone, precum și instalații de foraj marin. Orașul dispune de un port mineralier cu 16 dane specializate, în timp ce portul comercial vechi are o lungime totală a fronturilor de acostare de 1.677 de metri.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014