FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Sud-Vest Oltenia

POPULAȚIE: 114.925

INDUSTRII PRINCIPALE: fabricare de autoturisme

Noiembrie pare a fi luna din an în care americanii de la Ford anunță programe de plecări voluntare ale angajaților. S-a întâmplat în 2013, a continuat în 2014, când Ford România anunțat că vrea să reducă numărul angajaților cu 680 până la finalul anului trecut, astfel că din cei 3.200 de angajați urmau să rămână puțin peste 2.500.


REGIMUL FISCAL: Companiile din domeniul producției pot beneficia de scutire de impozit pentru profitul reinvestit în achiziția de echipamente tehnologice (facilitate aplicabilă până la 31 decembrie 2016). Sursa : KPMG


Cei care au plecat voluntar urmau să primească 16 salarii compensatorii,dacă aveau sub 5 ani vechime și 24 de remunerații dacă aveau peste 5 ani vechime. În ianuarie, compania a decis ca, din februarie, să scadă producția de automobile Ford B-Max la 250 pe zi în loc de 360, potrivit publicației „Gazeta de Sud“. Americanii au preluat oficial fabrica în 2008, investind în total peste 230 de miioane de euro.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Un alt atu economic al județului Dolj, cel mai avansat economic din Regiunea Sud-Vest Oltenia, este podul Calafat-Vidin, peste Dunăre, inaugurat în 2013.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

„Conectarea Municipiului Craiova prin infrastructura de transport rutieră și feroviară la calea de acces deschisă de această investiție în infrastructură reprezintă un plus economic doar în condițiile în care se recreează noi rute de tranzit dinspre țările europene spre regiunea Oltenia, cu ieșire spre sudul continentului și spre Turcia“, precizează reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014