FacebookTwitterLinkedIn

REGIUNE DE DEZVOLTARE: Sud Muntenia

POPULAȚIE: 197.542

INDUSTRII PRINCIPALE: industria petrolieră, logistică, alimentară, mașini și utilaje, textile, materiale de constucții


REGIMUL FISCAL: Industria extractivă și cea energetică au un nivel relativ ridicat de impozitare, fiindu-le aplicabile reguli specifice. Foarte probabil, noi reglementări vor fi introduse începând din 2016. Sursa : KPMG


În ultima perioadă, știrile despre Ploiești nu mai sunt despre investiții în parcurile industriale din oraș, ci despre problemele cu legea pe care le are fostul primar Iulian Bădescu, arestat prevenitv la începutul lunii martie, în urma unei acuzații de luare de mită.Dosarul se referă la finanțarea echipei de fotbal Petrolul Ploiești din bugetul local.

Vezi tot topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

Anterior acestui moment, Ploieștiul a cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare economică semnificativă, prin investițiile pe care companiile străine le-au făcut în unități de producție situate în parcurile industriale din oraș, private sau cu acționariat public: Ploiești West Park, Ploiești Industrial Parc, Brazi Industrial Parc. Companii precum Toro, Lufkin Industries, Schlumberger sau Honeywell au venit la Ploiești, atrase de forța de muncă specializată și de condițiile avantajoase din aceste parcuri industriale.

GALERIE FOTO: Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri 2015

În unele cazuri, apropierea de București, implicit conexiunea bună către portul Constanța, de unde mărfurile produse la Ploiești pot lua calea apei spre piețele de desfacere din Europa sau Asia, a reprezentat de asemenea un atu. La toate acestea s-au adăugat ajutoarele de stat, primite atât de companiile străine, cât și de cele românești. Creșterea economică reiese și din interesul dezvoltatorilor de spații comerciale, în Ploiești având malluri doi dintre principalii jucători din domeniu.

Vezi Top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2014