Cautare
, Redactor Forbes România

Lideri |
|

Forbes 500 – Liviu Tudor: Un dezvoltator experimentat

Cum reușește Liviu Tudor să-și menţină statutul de cel mai mare proprietar român de birouri de pe piaţa locală.
Liviu Tudor

Liviu Tudor

Avere: 560 de milioane de lei

București

Imobiliare

Liviu Tudor este unul din vizionarii de pe piața spațiilor de birouri din România, dezvoltând, începând cu anul 2005, Novo Park, unul din primele parcuri de birouri de mari dimensiuni din România. Complexul este situat în zona Pipera, din Capitală, care a devenit ulterior cea mai dinamică zonă pentru dezvoltarea spațiilor de birouri, gradul de ocupare din prezent fiind de 100%.

Grupul controlat de Liviu Tudor mai deține și West Gate Business Park, ansamblu situat în cartierul Militari, care cuprinde cinci clădiri de birouri, cel mai mare campus studențesc privat din țară (West Gate Studios) și 15.000 de metri pătrați de spații verzi exterioare. Odată cu dezvoltarea acestui proiect de anvergură, Liviu Tudor, președintele și fondatorul business-ului, a căpătat statutul de cel mai mare proprietar român de clădiri de birouri, proiectul ajungând la un portofoliu de 150.000 de metri pătrați. Pentru ansamblul construit între 2009-2013, situat în zona Preciziei, din Vestul capitalei, s-au semnat, în acest an, prelungirea contractelor de închiriere a spațiilor de birouri pentru firme precum PPD și Siemens, cu încă cinci ani și Accenture Services România, companie specializată în consultanță de management și servicii profesionale, al cărei contract de închiriere a fost prelungit până în anul 2025. Printre alte companii care au birouri în West Gate se numără Ericsson, Société Générale European Business Services, Panasonic, Citi, Carestream Health, Medicover şi WNS.

La nivel investițional, 2018 a fost un an plin în parcul de afaceri West Gate din vestul Capitalei, unde în prima jumătate a anului a fost deschisă o unitate de cazare de 4 stele, investiția ridicându-se la 500.000 de euro. Unitatea de cazare Studio One – Acommodation Suites este situată în clădirea A2 a campusului privat West Gate Campus și dispune de 32 de camere echipate cu toate dotările necesare.

În toamna acestui an, compania controlată de discretul om de afaceri a inaugurat oficial prima piscină exterioară cu pistă de alergare și roller blading dintr-un parc de birouri din România. Proiectul nu reprezintă o investiție de tip comercial, ci o experiență oferită preponderent angajaților chiriașilor pe care dezvoltatorului imobiliar îi deține în partea de Vest a Bucureștiului, după cum a anunțat directorul companiei. „Viitorul aparține facilităților. O să deschidem și spații de coworking, este un must-have. Multinaționalele apreciază foarte mult conceptul de intrapreneurship și și-ar dori ca în structurile lor relativ sever închegate să dețină în vecinătatea lor spații de coworking pentru antreprenorii mici și foarte tineri”, declara anterior Liviu Tudor. Piscina și terasa amenajate în interiorul parcului ocupă o suprafață de 5.000 de metri pătrați. Terenul pe care se află West Gate se întinde pe aproximativ 20 ha, din care birourile ocupă o suprafață închiriabilă de 75.000 metri pătrați.

Desemnat președinte al EPF (European Property Federation), organizație care consiliază toate instituțiile UE în procesul de elaborare a politicilor publice în domeniul imobiliar, Liviu Tudor este și Președintele Patronatului Proprietarilor de Clădiri din România, asociație care reunește cei mai importanți investitori locali și internaționali activi pe piața de real estate din România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii