FacebookTwitterLinkedIn

Alin Niculae și familia

Avere: 550 de milioane de lei

București

Afacerile Oscar Downstream, cel mai mare jucător independent din piaţa petrolieră, au revenit pe creștere anul trecut, depășind din nou pragul de 2 miliarde de lei, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. „Preţul produselor petroliere a scăzut, datele de la Finanţe nu sunt suficiente, arată o imagine distorsionată, volumul de vânzări în tone sau în litri a fost în creștere anual, în ultimii 7 ani. Noi ne propunem o ţintă de vânzări de 800.000 de tone de produse petroliere în următorii ani”, a spus Ovidiu Irimieș, cel care a preluat funcţia de director general în iulie 2016. Mai important însă, profitul companiei a depășit 74 de milioane de lei, cel mai mare rezultat obţinut vreodată de compania fondată de discretul om de afaceri Alin Niculae.

Înfiinţată acum mai bine de 17 ani, compania traversează una dintre cele mai faste perioade cu atât mai mult cu cât a anunţat că a decis să facă primul rebranding și să intre în retail prin construirea unor benzinării proprii de la zero, sub brandul Oscar și dezvoltarea brandului RO destinat francizaţilor. Brandul de retail vine în completarea reţelei actuale B2B sub brandul DIESELpoint Access, disponibilă încă din 2010, ce a fost dezvoltată în special pentru transportatori, pe principalele rute comerciale. Potrivit lui Irimieș, în ultimii patru ani, Oscar Downstream a investit 30 mil. euro în logistică, cisterne și depozite.

O divizie foarte importantă în portofoliul familiei lui Alin Niculae o reprezintă imobiliarele. Practic, prin intermediul unor companii deţinute și conduse de mai mulţi membri ai familiei sale, printre care cel mai activ este Petre, fratele său, familia Niculae a construit, începând cu anii dinaintea crizei financiare, zeci de proiecte rezidenţiale, cu multe mii de apartamente, spaţii comerciale și proiecte de birouri. Reţeta este simplă, familia Niculae achiziţionând terenuri la preţuri bune, fideli filosofiei că în imobiliare, profitul se face la cumpărarea terenului. Fără excepţie, cele peste 20 de proiecte rezidenţiale dezvoltate de companiile conduse de Petre Niculae s-au vândut fără probleme, locaţia lor bună fiind dublată de unul dintre cele mai bune rapoarte preţ-calitate din piaţă.