FacebookTwitterLinkedIn

Monica Buleandră are 29 de ani și este absolventă a Facultății de Psihologie și a programului de masterat în Comunicare Managerială și Resurse Umane din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București (SNSPA).

Iubește să călătorească și să descopere natura și animalele în habitatul lor natural, de la caprele apline din Elveția până la caii sălbatici din Islanda și balenele din Alaska. Tânăra iubește arta, în special sculptura, iar Brâncuși, Rodin și Dali sunt favoriții săi. „Îmi place să investesc timpul liber și în dezvoltarea mea personală. În timpul pandemiei am urmat cursurile școlii de coaching Mind Learners, obținând cartificarea Approved Coaching Specific Training Hours (ACSTH) acreditată de International Coaching Federation”, adaugă Monica.

Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Părinții au încurajat-o dintotdeauna să creadă că orice își dorește poate fi realizat, iar acest lucru a ajutat-o să își construiască singură aripile și să zboare către un viitor strălucit. Cariera în HR a început în perioada facultății prin coordonarea „Școlii de HR”, un proiect ASPSE în care peste 200 de studenți au avut șansa de a interacționa cu profesioniști din domeniu. „Așa am primit și prima mea ofertă de job la Qualia Executive Search, unde am învățat ce înseamnă «headhunting-ul»”. După experiența din România, tânăra s-a relocat în Bruxelles, unde și-a continuat cariera la Eurocontrol și Eurocity, recrutând profesioniști în domeniul aviației și coordonând o echipă de peste 15 consultanți.

Din 2017, Monica Buleandră a început să „accelereze” cariere în cadrul Organizației Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), iar în cei peste trei ani de experiență în organizație a ajuns să fie cel mai tânăr lider din departament și să conducă o echipă de șase recrutori. „Ce m-a adus aici e curajul de a-mi împărtăși ideile inovative și de a-i convinge pe cei din jur că se poate indiferent de vârstă atunci când ești profesionist, dedicat și pasionat de ceea ce faci.”

Iată cine sunt tinerii din promoția 2021 – Forbes 30 sub 30

A reușit să aducă „headhuntig-ul” ca practică internă la CERN, iar noul CEO al Fondului de Pensii și noua directoare a Departamentului de IT au fost atrași să aplice pentru aceste job-uri cu ajutorul Monicăi, deși nu căutau o nouă oportunitate în momentul în care au fost contactați. Întreaga echipă a adoptat acum acest stil de recrutare activă și au reușit să îmbunătățească calitatea și diversitatea în cadrul aplicațiilor pe care le primesc.

„Nu mi-am imaginat niciodată că voi recruta împreună cu colegi precum profesorul Samuel Ting, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică, însă ce mă bucură cel mai mult e atunci când văd candidați români care aplică la job-urile de la CERN, de la studenți până la profesionaliști de renume, care dovedesc că România dă valori oriunde în lume”, afirmă tânăra.

Monica Buleandră își continuă misiunea și ajută la accelerarea științei prin recrutarea oamenilor pasionați la CERN. Împreună cu o echipă de 2.500 de colegi din 23 de state membre, contribuie cu peste 15.000 de oameni de știință pentru a descoperi din ce este făcut Universul și cum funcționează. „România are adevărați profesioniști de HR care sunt recunoscuți pentru schimbările pe care le facilitează în organizații și în viața angajaților. Din experiența mea, pot spune că suntem buni la a ne dedica trup și suflet meseriei, dar ne lipsește prioritizarea cu adevărat a echilibrului, a pauzelor, a deconectării, a ceea ce am învățat că e la fel de important ca munca.”