
La vârsta de șapte ani, Miriam Andrei părăsea casa părinților ei dintr-un sat din România pentru a locui în casa unor prieteni de familie unde avea să urmeze o școală mai bună la care mama sa o înscrisese.
La mai bine de 20 de ani de atunci, tânăra a absolvit studiile universitare în cadrul Academiei de Studii Economice din București și a terminat un MBA în cadrul celei mai prestigioase școli din lume, Harvard School of Business (HBS). La HBS a avut roluri precum președinte al clubului de FinTech și al membrilor din zona Europei Centrale și de Est. „Pasiunea mea este să rezolv probleme. Am descoperit acest lucru prima dată când am început să joc șah în copilarie și eram deseori pusă în situații dificile de către adversari. Ulterior, am căutat mereu provocări în ceea ce am făcut, în organizații studențești și apoi la serviciu, când am început să lucrez în Investment Banking.”
Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent
În 2020, a început un turnaround de succes al unei companii de distribuție care are în portofoliu branduri precum Grand Papa și Poieni, conducând aproximativ 30 de oameni și readucând compania la profitabilitate. Înainte de a pleca în SUA la MBA a devenit cel mai tânăr manager din echipa de management consulting A.T. Kearney România, contribuind la proiecte importante precum integrarea Banca Transilvania – Bancpost, unde a coordonat stream-urile comerciale.
Miriam a început cariera profesională în urmă cu șapte ani în Zürich, Elveția, în domeniul investițiilor bancare la Credit Suisse, unde a lucrat aproximativ doi ani. S-a mutat înapoi în România în 2016, când a pivotat în consultanță și management la Kearney. „Locul mi l-am găsit în consultanță, unde suntem contractați de companii private pentru a rezolva probleme foarte dificile pe care de obicei nu reușesc să le rezolve cu resursele interne.”
Iată cine sunt tinerii din promoția 2021 – Forbes 30 sub 30
A promovat rapid ca associate și mai apoi ca manager, în 2019. În cadrul companiei, tânăra lucrează cu business-uri din top 50 ca cifră de afaceri, care sunt printre cei mai mari angajatori din țară. „Mediul de afaceri din Vest este mult mai sofisticat decât cel din România. Se folosește mai multă tehnologie, oamenii sunt mai concentrați către învățare pe întreg parcursul vieții și, pentru că piețele sunt mai mari, există și mai multe fonduri pentru inovație. Cu toate acestea, nici noi nu trebuie să ne dăm bătuți în România, iar consultanța de management poate fi o resursă importantă pentru companiile locale ca să rămână competitive. Așadar, nevoie există, poate chiar mai mare decât în alte țări.”