Marius Baisan și-a descoperit pasiunea pentru tehnologie în clasa a VII-a, când a primit de la tatăl său primul său telefon mobil cu internet, un Nokia 6234i. La scurt timp a început să creeze site-uri pe care le coda direct din telefon. „Dura în jur de două săptămâni să ajung la un produs care se putea vinde. Când am intrat la liceu, în clasa a IX-a, am început să învăț să creez site-uri pe PC. De atunci a pornit pasiunea mea de a construi produse tehnologice.”
Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent
S-a angajat în primul an de facultate pentru a putea să își asigure chiria și banii de buzunar. A schimbat rapid câteva job-uri, deoarece îi lipseau adrenalina și vibe-ul „pe care le găsești doar într-o companie de start-up, unde toate deciziile trebuie luate rapid și fiecare persoană are un impact major”, afirmă Marius.
În urmă cu opt ani, în 2013, tânărul își cunoștea echipa care a contribuit la dezvoltarea Softbinator Technologies. În tot acest timp, Marius a lucrat în trei startup-uri din zona de health-tech: două în România și unul în USA. „Întotdeauna am încercat să fiu la curent cu ultimele trenduri din tehnologie, așa am reușit să lucrez în mai multe arii: de la health-tech, edu-tech, automation la fintech și blockchain.”
După ce și-a cunoscut majoritatea colegilor de la Softbinator Technologies într-o altă companie, la începutul anului 2020, au decis să facă un spin-off prin care a luat naștere acest brand.
Softbinator Technologies este o companie de produs pentru clienți din SUA, Israel, Marea Britanie, Singapore și Kuwait, care oferă soluții cutting-edge în diferite arii în care se poate aplica tehnologia pentru a îmbunătății un anumit sector. Echipa este formată din aproximativ 100 de pasionați de tehnologie, iar în 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de cca. 3 milioane de dolari, mizând pe o creștere de aproximativ 40% în 2021.
Iată cine sunt tinerii din promoția 2021 – Forbes 30 sub 30
Marius Baisan este CTO-ul (Chief Technology Officer) companiei, iar rolul său este de a facilita adopția și utilizarea tehnologiei cutting-edge. „Desigur, nu am putut să mă despart de programare, așa că încă programez cel puțin patru ore pe zi.”
Softbinator plănuiește să deschidă în curând un birou în SUA și în Israel pentru a fi mai aproape de hub-urile tehnologice, iar pe termen lung planurile companiei sunt „de a deschide servicii noi în zona de DevOps, Blockchain și să dezvoltăm un produs intern. Avem în curs o continuă campanie de M&A’s”, afirmă Marius Baisan, CTO Sofbinator Technologies.
Tânărul spune că România a fost întotdeauna o țară puternică în zona de tehnologie datorită pregătirii tinerilor programatori. „Ca elev la un profil de matematică-informatică, începi să faci programare avansată încă din liceu, aspect care generează un pipeline de talent propice pentru orice companie de tehnologie. Ceea ce ne lipsește însă este suportul statului în zona antreprenorială. Avem nevoie de mai multe programe care încurajează deschiderea de startup-uri tehnologice”, conchide Marius.