FacebookTwitterLinkedIn

Eduard Andrei Cioroagă are 26 de ani și s-a născut în Deva, județul Hunedoara, iar împreună cu Mihail Subțirelu a cofondat Recomedica, un startup de telemedicină menit să eficientizeze procesele de prevenție, diagnosticare și tratament. Ideea tânărului a pornit în urma unor evenimente legate de sănătatea mamei sale, care l-au făcut să conștientizeze numeroasele probleme și erori ale sistemului de sănătate din România. „După mai multe interacțiuni cu un sistemul învechit și numeroase lipsuri, am decis împreună cu Mihail să aducem o schimbare în sistemul medical astfel încât să servească în primul rând pacientul.”

Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

A început să lucreze în publicitate la 18 ani, când s-a angajat la agenția Digital Star, sub umbrela grupului Leo Burnett, unde s-a ocupat de producția video pentru mai multe companii. În același timp, lucra și producea împreună cu Mikey Hash, unul dintre pionierii vlogging-ului în România, show-ul de pe YouTube „Doza de Haș”. „Fiindcă am beneficiat de o experiență profesională complexă de la o vârstă fragedă, am decis ulterior să folosesc toate aceste cunoștințe dobândite pentru a porni propria agenție de publicitate în 2016 – AddWay, o firmă care activează și în prezent. Cu această agenție am avut șansa de a pregăti campanii și proiecte pentru companii mari din România.”

Eduard a lucrat o scurtă perioadă de timp în calitate de consilier debutant în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, iar
ulterior, în iunie 2017, a inițiat cel mai ambițios proiect al său împreună cu Mihail Subțirelu: platforma medicală AddHealth, care a devenit ulterior proiectul Recomedica.

Iată cine sunt tinerii din promoția 2021 – Forbes 30 sub 30

Recomedica are peste 100.000 de utilizatori care au trecut prin diferite servicii, 525 de cadre medicale înscrise în platformă și cereri medicale trimise de la comunități de români din 38 de țări. Startup-ul a strâns până în prezent investiții de 300.000 de euro și se pregătește să încheie curând o nouă rundă.

Echipa inițială a startup-ului era formată din cinci persoane, iar astăzi sunt 30 de oameni care lucrează activ în departamentele de dezvoltare IT, marketing, customer support, sales sau project management. „În ultimul an am strâns două runde de finanțare și avem discuții active cu noi investitori pentru extinderea cât mai solidă și rapidă a companiei la nivel european și global.”