FacebookTwitterLinkedIn

Diana Ciobănete are 26 de ani și este absolventă a Facultății de Administrarea Afacerilor în Limbi Străine și a Masteratului în Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor din cadrul Academiei de Studii Economice din București (ASE). În ecosistemul de startup-uri a intrat în anul 2017 prin intermediul Founder Institute, unde a făcut un internship și a devenit ulterior Associate.

După un an și jumătate, a decis că vrea să treacă la pasul următor, iar în 2019 a creat alături de Matei Dumitrescu programul Commons Accel, unul dintre cele mai bune acceleratoare din România care a ajutat până în prezent 115 startup-uri. Tânăra a devenit rapid Program Director și Business Consultant la Commons Accel, proiect care, după un an de la lansare, a ajuns finalist în cadrul Central European Startup Awards. Diana Elena Ciobănete este, de asemenea, vice-președintele IdEA – Institutul de Excelență în Antreprenoriat, un ONG fondat în 2020 cu scopul de a ajuta tinerii antreprenori să își dezvolte primele business-uri.

Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

În 2021, Diana a organizat trei acceleratoare universitare prin intermediul IdEA: UMFCD Accel, în colaborare cu Universitatea Carol Davila; RAU Accel, în colaborare cu Universitatea Româno-Americană și USH Accel, în colaborare cu Universitatea Spiru Haret. „Din 2020, sunt unul dintre cei șapte investitori care au fondat Smart Impact Capital, un micro-fond de investiții prin intermediul căruia am avut ocazia de a face primele mele investiții, chiar în timpul pandemiei. Printre startup-urile care au primit finanțare se află Telios , Sanopass, VoxiKids, iFactor și Procesio.”

Iată cine sunt tinerii din promoția 2021 – Forbes 30 sub 30

În viitor, antreprenoarea, care este una dintre puținele femei Angel Investors de la noi din țară, plănuiește să își extindă proiectele în care este implicată la nivel internațional, începând cu Startup Raisers, o agenție de consultanță pentru startup-uri care își propune să acopere toate nevoile antreprenoriale. „Am cofondat Startup Raisers în 2021 și sperăm să ajute cât mai mulți antreprenori. (…) Pandemia a scos în evidență câteva domenii pe care antreprenorii s-au concentrat datorită nevoii pieței. Două dintre aceste domenii sunt industria medicală și educația, care aveau atât de multă nevoie de ajutorul nostru.”