FacebookTwitterLinkedIn

Daniel Barbu, în vârstă de 28 de ani, s-a născut în județul Călărași, iar pasiunea pentru domeniul IT a descoperit-o în timpul liceului, care a continuat apoi în Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica București, unde i-a cunoscut pe actualii săi asociați, Marian Vasilca și Cristian Cîrstea.

Pe parcursul anilor de studenție, s-a implicat activ în asociația EESTEC, un ONG orientat către accelerarea carierelor studenților de la profilele tehnice. Aici a avut și primele roluri de leadership, fiind președintele organizației timp de un an. „Pot spune că cele mai frumoase amintiri din facultate sunt legate de organizație. În acea perioadă am început să îmi imaginez un viitor în care pot să construiesc ceva nou, care să aducă mai multă valoare celor din jur.”

Vezi cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

A muncit în domeniul IT în fiecare vară în timpul facultății, iar cel mai important loc de muncă al său a fost în cadrul companiei ORTEC CEE, unde s-a dezvoltat profesional în poziția de consultant și mai apoi făcând tranziția către un rol tehnic în echipa de vânzări. În această perioadă, a pornit și „I’m Fine”, un proiect pe care l-a dezvoltat în timpul liber și care ulterior a devenit focusul său principal.

Povestea „I’m Fine ” a început în 2018, când tânărul trecea printr-un episod depresiv și nu știa de unde să înceapă pentru a ajunge la o sănătate mintală mai bună. După o perioadă de cercetare a realizat că nu este singurul care se confruntă cu această problemă și a început să caute o soluție alături de colegii săi de facultate Marian și Cristi. „Din momentul în care ne-au scris primii utilizatori să ne mulțumească pentru ce facem, I’m Fine a încetat să mai fie doar un proiect din pasiune și a devenit misiunea noastră să facem ceva cu un adevărat impact în viețile oamenilor”, afirmă tânărul.

Iată cine sunt tinerii din promoția 2021 – Forbes 30 sub 30

I’m Fine este un startup menit să îmbunătățească tot ecosistemul din jurul psihoterapiei. Cei care au nevoie de ajutor au la dispoziție o aplicație mobilă gratuită în care găsesc un chatbot antrenat de specialiști, meditații ghidate, articole de specialitate și unde pot căuta cel mai potrivit terapeut pentru ei într-o listă de psihologi din peste 30 de orașe din țară. Psihologii au la dispoziție o platformă web în care pot lucra cu clienții lor între ședințe, le pot urmări parcursul și se pot promova. „Recent am lansat soluții care să răspundă și nevoilor companiilor ce vor să își ajute angajații să aibă o sănătate mintală mai bună, dar și ale managerilor de clinici de psihoterapie”, adaugă Daniel.

Daniel Barbu este CEO-ul companiei, iar printre cele mai importante realizări ale business-ului său se numără cele peste 25.000 de descărcări ale aplicației mobile, primul contract cu o clinică de psihoterapie, peste 170 de specialiști în psihoterapie activi în platformă, includerea în programul EIT Health InnoStars Awards din 2020 și câștigarea grantului de 25.000 de euro. „Planurile noastre de viitor încep cu ridicarea unei investiții pre-seed în lunile august-septembrie 2021. Această investiție ne va permite consolidarea poziției la noi în țară, dar și pătrunderea pe piețele din Europa de Vest,”

Antreprenorul spune că cei mai importanți mentori ai săi, atât în afaceri cât și în viață, sunt tatăl – care i-a dat încredere că poate să înceapă un business și care i-a insuflat setul de valori după care se ghidează –  și unchiul său, care conduce de aproape 20 de ani o afacere începută de el și care este primul antreprenor pe care Daniel l-a cunoscut și care l-a învățat tot ce se întâmplă în spatele unui business. „În mod cert un atu al nostru este costul mic pentru începerea unei companii de tehnologie. Prezența multor business-uri mari oferă posibilitatea unui start lansat de carieră în domeniu și oportunitatea de a învăța de la cei mai buni. Un alt atu îl reprezintă creșterea accelerată a investițiilor în startup-uri de la noi din țară.”