Cautare
, Contributor

Cariere |
|

Finanțare cu scârțâit

Finanțarea startup-urilor nu lipsește, dar sunetul ei este deranjant. Finanțatorii sunt puțini, iar antreprenorii își creează propriile norme.
vlad craioveanu_4472

Unul dintre fondatorii ImpactHub, Vlad Craioveanu, a devenit antreprenor acum șase ani, pornind de la un hobby care poartă numele de „social business”. Dacă-i asculta pe părinții lui, probabil că ar fi ajuns un pianist celebru: „Când eram mic am studiat pianul și părinții mei visau că profesia mea va fi aceea de muzician. Eu le-am zis că toți pianiștii pe care-i cunosc sunt săraci și că eu aș vrea să mă bucur de viață când o să fiu mare. Atunci am schimbat, m-am îndreptat spre o nouă carieră și ușor, ușor, am ajuns să fac ce fac astăzi”, a povestit antreprenorul.

„Când am creionat ideea, exista un trend – antreprenoriatul social și ni s-a părut foarte interesantă perspectiva asta (lui și celor două partenere în afacere – n. red.). Cum să construiești modele economice sustenabile în jurul ideii de a face bine societății. Lucrăm de patru ani cu diferiți antreprenori în diverse proiecte și ne trec pragul anual 40.000-50.000 de oameni. Nu ne-am închipuit că modelul acesta poate să genereze profit. Am vrut să fie sustenabil, ne-am propus să nu se bazeze pe fonduri europene, iar acum avem două locații și probabil că până la finalul anului vom ajunge la o cifră de afaceri de 1-1,2 milioane de euro”, a detaliat Craioveanu. Antreprenorul crede că sunt puțini antreprenori pe plan local atât din teama de eșec, din lipsa educației de business, cât și din pricina lipsei de finanțatori. „Când te uiți la antreprenori, numărul de business angels, de finanțatori din zona asta este relativ mic în continuare și sunt mai mult indivizi decât rețele sau norme după care lucrurile astea să se întâmple, și atunci fiecare își creează propria lui normă”

Citește și: Antreprenorul Sprinter vs. Antreprenorul Ironman

S-a lansat Startarium, orașul antreprenorilor

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii