Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

ForbesLife |
|

Filmul bate cartea

Știrea potrivit căreia o carte va fi ecranizată conduce imediat la creșterea vânzărilor acesteia. Este o reacție care se întâmplă și în cazul bestseller-urilor traduse pe piața autohtonă.
RAO

Cifra de afaceri a Grupului Editorial RAO a crescut cu 10% în 2017 față de anul precedent, potrivit departamentului de marketing al companiei.

Segmentul de carte pentru tineri a stagnat, în timp ce numărul de cărți destinate adulților și copiilor a crescut, potrivit aceleiași surse. Reprezentantul departamentului constată că, pe parcursul anului trecut, n-au apărut retaileri noi și foarte puține librării s-au redeschis din sutele închise în perioada 2009 – 2013.

Premiile literare sunt importante în promovarea cărților, dar un rol determinant în creșterea vânzărilor îl joacă știrile din presă cu privire la ecranizările diferitelor volume. „Cu cât sunt date mai multe informații referitoare la distribuție, casa de producție, regizor, scenarist, cu atât este cartea mai căutată”, declară reprezentantul departamentului de marketing de la RAO.

CELE MAI VÂNDUTE CÂRȚI ALE ANULUI 2017

În fruntea topului vânzărilor de carte la secțiunea „autori români” se află romanul „Cartea oglinzilor”, de Eugen Ovidiu Chirovici, fiind urmat de „Mai sunt judecători la Berlin” de Dan Radu Rușanu și „Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri” de Bogdan Bucur. Printre scriitori români de succes ai editurii RAO se numără și Stelian Tănase, Dinu Săraru, Ștefan Mitroi și Igor Bergler.

Departamentul de marketing RAO: „Segmentul de carte pentru tineri a stagnat, în timp ce numărul de cărți destinate adulților și copiilor a crescut.”

Romanul „Origini”, semnat de Dan Brown, figurează pe primul loc în topul traducerilor cu cele mai mari vânzări de la RAO, pe parcursul anului 2017. Este urmat de „Coloana de foc” de Ken Follett și „Avocatul rebel” de John Grisham. Ați autori străini ale căror cărți traduse de RAO au obținut vânzări notabile sunt: Nicole C. Vosseler, Nicholas Sparks, Camille Aubray și Markus Zusak.

Romanul „Un veac de singurătate” al celebrului scriitor Gabriel García Márquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1982, se află pe locul 10 în topul vânzărilor de la RAO, secțiunea „scriitori străini”. Departamentul de marketing RAO nu a specificat numărul de exemplare vândute pentru fiecare titlu.

CEL MAI AȘTEPTAT TOP AL EDITURILOR DIN ROMÂNIA! NUMAI AICI SUNT ADEVĂRATELE CIFRE PENTRU ANUL 2017! 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii