Cautare




, Contributor

IT |
|

Feţele inovaţiei

thomas_2498
Adevărata valoare a inovației este adusă de proces, adică de drumul parcurs până a ajunge la produsul finit.

În acest deceniu vom crea și vom extinde tehnologia încât să atingă și să îmbogățească viețile tuturor persoanelor de pe acest mapamond. Este viziunea de la care pornește orice proces de inovație din cadrul Intel, potrivit lui Thomas H. Osburg, Director Europe Corporate Affairs Intel Corp.

În același timp, el recunoaște că această strategie de a ajunge prin tehnologie la fiecare om de pe această planetă ține de un plan pe termen lung pentru că uneltele pe care le deține industria IT în ziua de azi nu sunt încă destule și nici suficient de performante pentru a ajunge la fiecare persoană în parte. Dar, cu siguranță, aceasta trebuie să fie viziunea de la care să plece orice proces de inovație, susține Thomas H. Osburg. Pentru a contura o definiție a inovației el a menționat că în general, oamenii când se referă la inovație se gândesc de cele mai multe ori la un produs nou. „Dar lucrurile nu stau chiar atât de simplu. Dacă ne uităm la istoria inovației vom observa că întregul concept constă de fapt în etapele de construire, în procesul în sine și în reușita de a aplica lucrurile care au fost făcute deja, altor domenii”, explică reprezentantul Intel.

Inovația are nevoie de investiții. La nivelul companiei Intel acestea s-au ridicat la aproape 3 miliarde de dolari, anul trecut, și s-au dus în special către cele 50 de laboratore de cercetare ale companiei, din întreaga Europă, care fac parte din proiectul Intel Labs Europe, lansat în 2009 și în care lucrează peste 5.000 de specialiști. Două dintre aceste centre sunt în România, la București și la Cluj. „Continuăm să investim în cercetare, iar partea interesantă a acestor laboratoare este că sunt implicate în totalitate în „open innovation“ – ceea ce presupune să iei cunoștinte din afara companiei, dar, la randul tău, să dai cunoștintele pe care le deții mai departe”, spune Thomas H. Osburg. El consideră că elementul cheie al acestor colaborări deschise este felul în care folosești rezultatele obținute în urma cercetătorilor pentru că, în cele din urmă, capacitatea fiecăruia de a dezvolta pornind de la aceste rezultate va face diferența.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii