Cautare
, Contributor

Între noi părinții |
|

Fericirea e o atingere de înger

BOB_7418
Povestea designerului Kinga Varga și a relației sensibile și providențiale cu Mihaela, fiica soțului ei - publicată în numărul trecut ForbesKids - a rămas acel gen de articol despre care oamenii ne vorbesc și ne scriu în continuare, chiar dacă a trecut deja un an de la apariție. Pentru că în acest răstimp familia Huda s-a mărit cu un membru, am hotărât să mergem în continuare pe firul poveștii, de această dată o poveste istorisită pe trei voci... și jumătate.  

Kinga Varga crede din tot sufletul în îngeri. De când am intervievat-o prima dată, cu ani în urmă, mi-a vorbit despre relația lor specială, însă niciodată senzația de conexiune cu îngerii ei nu a fost mai pregnantă decât în această perioadă a vieții.

De două luni, Kinga și soțul ei, Mihai Huda, sunt de două ori părinți, odată cu venirea pe lume a lui Andrei. Mihaela, personajul central al poveștii noastre de anul trecut, este acum sora mai mare, responsabilă și iubitoare, pe care atât Kinga cât și Mihai o regăsesc chiar și mai matură după venirea pe lume a frățiorului ei.

Pentru că povestea publicată în ForbesKids 2015 a fost despre Kinga și Mihaela și despre dinamica incredibilă și inspirațională a relației dintre o fetiță și mama care i-a apărut în viață ca un frumos cadou „de la îngerași“, de data aceasta povestea are patru personaje și trei viziuni diferite. Pentru cea de-a patra trebuie să mai așteptăm doar un pic.

Cum se vede viața în patru, prin ochii Kingăi:

Forbes Kids: Dorindu-ți atât de mult un bebeluș, cum e să simți că visul a devenit în sfârșit realitate? Cum este, față de cum îți imaginai că va fi?

BOB_7443Kinga Varga: Mulți ani am visat la acest moment, interesant e faptul că nu mă vedeam însărcinată ci direct cu copil. De perioada în care am fost gravidă m-am bucurat în fiecare săptămână, simțeam cum crește în mine puiul de om și mă fascina acest lucru.

Clipa care m-a marcat cu adevărat a fost când, imediat ce s-a născut, cu un urlet de a trezit tot spitalul, după câteva secunde asistentele mi-au pus la față fața lui, eu l-am pupat cu lacrimi în ochi, iar atunci bebe a încetat brusc din plâns și s-a liniștit. A fost magic!

Acum are două luni și fiecare zi care trece este diferită și prea frumoasă ca să o pot descrie în cuvinte. El este șeful, 24 de ore din 24, iar eu trăiesc cel mai frumos moment din viața mea, ca femeie și ca mamă.

Ce trăsătură de caracter ți-ai dori moștenească de la tine neaparat? Dar de la Mihai?

KV: Perseverența, pentru că așa va reuși să ducă la capăt tot ce își propune, să nu se lase doborât de primul val. De la Mihai mi-ar plăcea să moștenească bunătatea și sinceritatea.

Care e dinamica relației dintre Mihaela și Andrei: cum și-a luat în primire rolul de soră mai mare?

De când am cunoscut-o pe Mihaela, mereu îmi spunea că își dorește o surioasă sau un frățior, iar într-o zi mi-a spus, foarte serioasă: „Mami, când împlinesc 9 ani vreau și eu un frățior“. Acum, la 9 ani, dorința i s-a îndeplinit și pot spune că nimic nu e întâmplător.

Frățiorul a venit în cel mai bun moment, pentru că Mihaela e foarte atentă cu Andrei și cu mine. Iese cu el la plimbare prin cartier cu căruciorul, îl ține în brațe, se joacă cu el, îi spune povești, îi cântă.

M-a rugat chiar să o învăț să schimbe scutece. Și face totul din inimă, fără să fie un efort pentru ea, este grijulie și atentă la gesturile lui. Sunt impresionată de asta.

BOB_7356Care a fost cel mai dificil lucru în noua ta existență de mamă? Dar cel mai ușor dintre toate?

Cel mai dificil a fost în prima săptămână de viață a lui Andrei, când am ajuns acasă și m-am trezit cu un pui de om de 3300 de grame, pe care trebuia să îl alăptez, iar la mine s-a declanșat furia laptelui.

A fost dificil să găsesc poziția potrivită să-l pot hrăni, dar cu ajutorul îngerilor și credinței mele că voi reuși, am trecut cu bine de acea perioadă. Cel mai simplu a fost să comunic cu el și să îi înțeleg gesturile și diferitele tipuri de plânset.

Dacă într-o zi te va întreba ce să facă să fie fericit în viață, ce îi vei răspunde?

KV: Să fie el însuși, fericirea o găsim în noi și în bucuria de a trăi clipa și prezentul.

Viața în patru, prin ochii lui Mihai:

Forbes Kids: Cum e experiența de tată pentru a doua oară: e mai multă relaxare, cunoscând mai bine tot ce implică acest statut?

Mihai Huda: Mai relaxat, dar la fel de multe griji. Să nu răcească, să nu îl bată soarele în ochi când doarme, să nu-i fie prea frig, să nu-i fie prea cald.

Cum o regăsești pe Mihaela în postura de soră mai mare? O vezi schimbată în vreun fel?

MH: Este o imagine foarte frumoasă. Și-a dorit un frățior sau o surioară de când era mică. Îl îmbrățișează tot timpul și-l pupă neîncetat pe frățiorul ei. O văd foarte matură și responsabilă, chiar mai mult decât mi-aș fi putut închipui. De multe ori ea este cea care mă atenționează: „Tati, hai să ne spălăm pe mâini înainte să ne jucăm cu Andrei“, „Tati, nu chema pisica în casă, că avem copil nou-născut“. E foarte grijulie și atentă cu frățiorul ei.

BOB_7342Cum simți echilibrul în familie acum, fiind două fete și doi băieți?

MH: Credeam în aceste cuvinte, în acest echilibru, dar după nașterea lui Andrei m-am convins că am doi copii frumoși și cuminți, de care sunt foarte mândru. Probabil după ce va crește mai mare și Andrei îmi voi da seama mai bine de acest lucru.

Cum simți diferența dintre a fi tată de băiat versus a fi tată de fată? Există ceva ce i-ai explica diferit lui Andrei față de cum i-ai explicat Mihaelei?

MH: Deocamdata nu simt o diferență foarte mare, deoarece Mihaela de mică a fost înclinată spre mașini cu telecomandă și spre super-eroi ca Spiderman și Iron Man, mai puțin spre păpuși și zâne. Setările de bază – „cei șapte ani de-acasă“ – sunt la fel pentru amândoi, dar mă aștept ca odată cu înaintarea în vârstă să fie ușoare nuanțe diferite. Este un capitol nou pe care aștept să-l parcurg cu nerăbdare.

Care este prima lecție despre lume și viață pe care i-o vei explica lui Andrei când va fi suficient de mare să înțeleagă?

MH: Spune „Bună ziua“ când intri undeva și la fel când ieși. Ajută-i pe cei din jurul tău ori de câte ori poți.

Viața în patru, prin ochii Mihaelei

Ce îți place cel mai mult de când a venit pe lume Andrei?

Mihaela: Faptul că-mi zâmbește tot timpul, că nu plânge și că este foarte frumos.

Care ți se pare că e cel mai important rol al tău în postura de soră mai mare?

M: Să mă joc cu el, să-l pup, să-l îmbrățișez, să am grijă de el.

Ce-ți place să-i povestești când sunteți voi doi?

M: Întâmplările din ziua respectivă, Andrei este cel mai bun ascultător.

Când se va face mai mare, ce ți-ar plăcea să-l înveți prima dată?

M: Să se dea cu bicicleta și să joace fotbal, pentru ca astfel aș avea și eu cu cine sa fac lucrurile astea.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii