Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Fără surprize

Pentru a continua investițiile locale, operatorii telecom nu au nevoie de surprize neplăcute din partea statului, ci de dialog permanent.
robert redeleanu_3654

Cu o prezență în România încă de la sfârșitul anilor ’90, UPC România, companie parte din grupul american Liberty Global, a investit masiv pe piața locală, depășind peste 1 miliard de dolari. „UPC a fost prezent în regiune și în vremuri bune și în vremuri mai puțin bune. Liberty Global a început, de fapt, din Europa de Est. Primele achiziții le-a făcut în țări ca Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia și România”, a detaliat Robert Redeleanu, CEO UPC România & Ungaria.

Și pentru acest an, UPC România a alocat 50 de milioane de euro pentru investiții, iar acestea merg cu preponderență în extinderea ariei de acoperire a operatorului. „Avem undeva la 2,7-2,8 milioane de case acoperite astăzi, adică undeva sub 40% din acoperirea teritoriului național. Este sub optim din perspectiva eficienței operaționale, și un obiectiv strategic de-al nostru este să creștem această acoperire la nivel de 45-50%, unde poți discuta de un regim de profitabilitate mai bună. Deci, vom continua să investim în România, cu siguranță”, a punctat Redeleanu.

Iar pentru ca planurile privind investițiile viitoare să nu le fie date peste cap, șeful UPC România și Ungaria consideră că este nevoie de un mediu fiscal predictibil și de dialog permanent cu autoritățile. Acesta a explicat: „Lucrăm cu bugete anuale și este foarte important să nu avem surprize. Mă gândesc, de exemplu, la taxa pe infrastructură, care ar trebui să iasă la 1 ianuarie 2017. Majoritatea companiilor din telecom au bugetat în felul acesta și ar fi o surpriză foarte neplăcută să avem tipul acesta de taxă în continuare”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii