Cautare
, Contributor

Internet |
|

Extinderea în .com

Lansarea pe plan internațional a afacerilor din online este principalul obiectiv al lui Tudor Țiboc.
Tudor Țiboc - director general QuickMobile

Conduce de mai bine de zece ani afacerea pe care a înființat-o împreună cu soția lui, iar anul trecut grupul de firme deținut de ei, Electro Distribution, a ajuns la afaceri de peste 44 de milioane de euro și un profit de circa 1,2 milioane de euro. Cea mai mare pondere în această cifră de afaceri o deține compania QuickMobile, care comercializează gadgeturi și accesorii. Lansat în 2005, QuickMobile reprezintă motorul businessului deținut de soții Angi și Tudor Țiboc. Cei doi antreprenori au intrat pe piață prin deschiderea a două magazine în spații comerciale stradale, în Baia Mare, orașul în care s-au născut și trăiesc. Pe parcursul celor zece ani de business au reușit să extindă lanțul Quick la 15 magazine. Plănuiau anul trecut să lanseze aceste magazine și sub model de franciză – de altfel, au avut peste 80 de astfel de cereri -, dar au decis să renunțe, în cele din urmă, și să se concentreze mai mult pe extinderea pe plan internațional a platformelor online QuickMobile și Sole.

Retailerul online Sole comercializează parfumuri, cosmetice, genți și alte accesorii ale unor branduri de lux. Dincolo de platforma online, firma are patru magazine fizice, în Baia Mare, București, Cluj și Nürnberg. Însă, Tudor Țiboc spune că nu intenționează să mai extindă lanțul de magazine Sole sau QuickMobile și se așteaptă ca afacerile QuickMobile și Sole să evolueze constant sau cu o ușoară creștere față de anul trecut.

Cât despre evoluția eCommerce-ului în România, managerul QuickMobile susține că va fi caracterizată de dinamism. „Mulți actori noi își anunță interesul de a intra și de a investi serios în acest canal de vânzări foarte vast. Deja, retailerii din offline care încă nu investesc sau nu își fac timp să intre în online au de suferit. Din punctul acesta de vedere, România începe să semene cu piețele din afară. Noi vom ieși în toamnă cu ambele platforme – QuickMobile și Sole – pe piața din Europa. La acest nivel, un aspect dificil este negocierea prețului cerut de curierii internaționali. Alt aspect important pe care îl avem în vedere este scăderea TVA-ului începând cu anul viitor, măsura care ne va ajuta să concurăm cât mai rezonabil cu alte companii din țări cu TVA mult mai mic”, explică Tudor Țiboc.

În primul semestru din acest an, omul de afaceri a investit aproximativ două milioane de euro în principalele afaceri ale grupului, QuickMobile, Sole, Sprijina.ro și MEMOX și a anunțat investiții de încă două milioane de euro în a doua jumătate a anului și pe parcursul anului 2016. Sprijina.ro este o platformă românească de crowdfunding, lansată în luna iulie a acestui an, iar MEMOX este o aplicație care ajută la verificarea informațiilor fiscale ale firmelor din România.

În ceea ce privește trendurile în materie de vânzări de gadgeturi, Tudor Țiboc spune că, în continuare, telefoanele mobile aduc cele mai mari vânzări pentru retailerul online QuickMobile, peste 50% din total, însă a observat o creștere puterncă a zonei de wearables (smartwatch-uri și brățări inteligente), care au ajuns să dețină o pondere de 15% din totalul vânzărilor, și se așteaptă la o creștere mare a acestei categorii, până la finele anului. În schimb, omul de afaceri remarcă o scădere destul de drastică a numărului de tablete vândute în acest an.

Dincolo de afacerile din online, Tudor Țiboc mărturisește că a fost atras și de afacerile imobiliare, în care a făcut câteva investiții de-a lungul timpului, dar despre care nu vrea să dea prea multe detalii. Afirmă, hotărât, că singurele direcții în care va mai investi de acum înainte vor fi afacerile actuale și startup-urile care i se vor părea promițătoare. „Cred mai tare în business decât într-o proprietate”, declară antreprenorul.

Timpul liber spune că și-l dedică în cea mai mare parte soției lui, dar recunoaște că iubește sportul, în special boxul thailandez, pe care îl practică de aproape trei ani: „O activitate care mă deconectează total. De asemenea, îmi plac foarte mult scuterele și, mai nou, am descoperit trekking-ul”, povestește Țiboc.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii