Cautare
, Contributor

|
|

Băneasa, mereu în atenția chiriașilor de hub-uri office

Băneasa este unul dintre hub-urile office bucureștene care s-au aflat permanent în atenţia chiriaşilor.
Baneasa_Business_and_Technology_Park_Bucharest_Romania

Anul trecut, Băneasa s-a situat pe locul al treilea în privința cererii de spații de birouri, după hub-urile Dimitrie Pompeiu și Calea Floreasca-Barbu Văcărescu, generând un procent de 9% din total, potrivit informațiilor transmise Forbes România de către compania de consultanță imobiliară Knight Frank România. În perioada 2010-2015, Băneasa a ocupat locul al șaselea în acest top, cu un procent de 8% din totalul cererii. Același loc șase îi revine hub-ului office de pe DN1, la ieșirea de nord a Bucureștiului, în privința stocului: Băneasa concentrează 9% din stocul total al Capitalei. La capitolul livrări, lucrurile nu stau însă la fel de bine, pentru acest an nefiind preconizată finalizarea niciunui metru pătrat de spații office în zonă. Astfel, stocul va rămâne la puțin sub 200.000 de metri pătrați și în 2016, iar proiecte noi în zonă nu sunt anunțate pentru viitorul apropiat.

VEZI ȘI: BIROURILE DE PE DN1

Prezența celor două aeroporturi internaționale în nordul Capitalei – Băneasa și Henri Coandă – a condus, de-a lungul ultimilor 15 ani, la schimbarea semnificativă a zonei, atât din punct de vedere al infrastructurii rutiere, cât și al segmentelor de spații de birouri și comerciale, noile magazine Mega Image și Decathlon fiind cele mai recente astfel de exemple. Pe segmentul office, un proiect ce merită amintit este Willbrook Platinum & Convention Center, inaugurat în 2011, însă cel mai cunoscut ansamblu este, fără îndoială, Băneasa Shopping City, centrul comercial dezvoltat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu pe o suprafață de 174 de hectare, parte a unei ferme deținute anterior de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. În 2008, omul de afaceri inaugura atât centrul comercial, cât și Băneasa Business&Technology Park, ansamblu de clădiri de birouri. Potrivit anunțurilor dezvoltatorului, complexul ar fi trebuit să cuprindă 11 clădiri, însă construcția nu a mers mai departe de prima fază, cea inaugurată acum șapte ani. În această primă fază a fost livrată o suprafață de 30.000 de metri pătrați de spații de birouri clasă A și A+, distribuiți în două clădiri.

VEZI ȘI: ASCENSIUNEA SEGMENTULUI OFFICE ÎN BUCUREȘTI

Cu un an înainte, în 2007, fondul de investiții austriac Immofinanz prelua parcul de birouri Victoria Park, dezvoltat de belgienii de la Liebrecht&WooD. La opt ani de la achiziție, Victoria Park este încă un activ valoros al Immofinanz. Astfel, în Victoria Park, pe parcursul anului trecut, Immofinanz a atras un nou chiriaș, Grupul Media Camina (Radio Zu și Radio Romantic), a consolidat parteneriatul cu Syngenta Agro și a anunțat, în septembrie, prelungirea, pe șapte ani, a contractului de închiriere prin care SIVECO România ocupă 5.500 metri pătrați Acest parteneriat a început în 2006 și se va întinde, astfel, pe o perioadă de cel puțin 17 ani. Un alt chiriaș pe termen lung al grupului austriac, KPMG, a ales să extindă suprafața închiriată în Victoria Park cu aproape 670 metri pătrați, la aproximativ 6.400 metri pătrați, și a prelungit contractul de închiriere pentru încă cinci ani. Astfel, parteneriatul dintre Immofinanz și KPMG se va întinde pe o perioadă totală de cel puțin 15 ani.

Clădiri reprezentative

Băneasa Business & Tehnolgy Park

Dezvoltator: Băneasa Developments

Proprietar actual: Băneasa Developments

Suprafață: 26.000 de metri pătrați

An finalizare: 2008

Victoria Park

Dezvoltator: Liebrecht&WooD

Proprietar actual: Immofinanz

Suprafață închiriabilă: 16.628 de metri pătrați

An finalizare: 2007

Willbrook Platinum & Convention Center

Dezvoltator: Willbrook International

Proprietar actual: Willbrook International

Suprafață închiriabilă: 65.000 de metri pătrați desfășurați. 38.000 de metri pătrați de birouri

An finalizare: 2011

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii