Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

It`s the economy!

Despre Brexit, bursă, scăderile și eliminările de taxe cu liderul celui mai mare partid politic din România, în prag de alegeri.
liviu dragnea_5810x

Sunt oportunități acum la nivel european, unele generate de Brexit și de ieșirea Bursei de la Londra din interiorul Uniunii. „Știm foarte bine că și Germania și Polonia și-au exprimat intenția de a umple acest gol, dar nu cred că România n-are dreptul și nu merită să încerce să-și propună acest obiectiv, iar bursa de la București, din punctul nostru de vedere, poate să devină o bursă de reper în cadrul uniunii. Ne dorim listarea la bursă a companiilor de stat românești, astfel încât Bursa de Valori București să aibă un număr de tranzacții cât mai mare și atractivitatea să crească”, a declarat Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat la ediția din acest an a Forbes CEE Forum.

El afirmă că din strategia economică pentru anii următori a partidului fac parte, pe lângă impulsionarea dezvoltării pieței de capital românești și reducerea de taxe sau eliminarea totală a taxelor de la registrul comerțului. „Dorim să ajungem la nivelul cel mai scăzut din Uniunea Europeană în ceea ce privește povara fiscală pentru cei care lucrează și investesc pe piața de capital și nu numai. (…) Funcționarea registrului comerțului poate fi suportată integral de la bugetul de stat”, a precizat Dragnea. Potrivit acestuia, 10 ani pot fi suficienți pentru ca economia României, dacă menține actualul ritm de creștere economică, să ajungă în primele 9-10 din Uniunea Europeană.

„Modelul aplicat de noi în 2014 și în 2015, al unei relaxări fiscale, relativ accelerate, dă rezultate și va fi continuat și în următorii ani, pentru că noi credem foarte mult în modelul economic descris de Laffer, care spune că odată ce taxele sunt reduse, pentru o perioadă relativ scurtă, nivelul venitului la buget scade, dar această perioadă este urmată imediat de o altă perioadă de creștere a economiei, care înseamnă un volum mărit de tranzacții și care fac ca, în final, și venitul la buget să crească”,
a conchis Dragnea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii