Cautare
, Contributor

|
|

De partea cealaltă a lumii

Care este legătura între două țări aflate la peste 13.000 km distanță.
TRAIAN BASESCU - PRIMIRE AMBASADORI AGREATI

Australia nu se regăsește în topul investitorilor străini pe piața locală, dar potențialul poate crește semnificativ în următorii ani. „România și Australia împărtășesc deja aceleași valori în ceea ce privește relațiile internaționale. Întotdeauna ne-am îndreptat atenția către țările care dețin aceleași valori și viziuni ca ale noastre, iar Uniunea Europeană este formată din astfel de țări. Tocmai de aceea, întotdeauna am încercat să menținem relațiile bune între Australia și țările europene. România este un stat care crede cu tărie în valorile pe care UE le împărtășește, ceea ce mă face să cred că există un potential destul de mare ca relațiile dintre Australia și România să se consolideze și totodată ca investițiile australiene în România să crească”, a declarat John Griffin, ambasadorul Australiei în România, cu reședința la Atena.

La momentul actual, în România, australienii au investit în domeniul logistic, al energiei, dar și al agriculturii. „România are un potențial foarte mare de a-și dezvolta agricultura și de a atrage investitori australieni pentru acest sector. Există deja un vinificator australian prezent pe piața locală, care lucrează pentru cramele Recaș”, a continuat ambasadorul.

De asemenea, John Griffin este de părere că România ar putea avea de câștigat și de pe urma turismului, deși, în prezent, aceasta nu constituie o destinație în topul preferințelor australienilor. O promovare mai bună a turismului din România ar putea poziționa țara în topul destinațiilor alese de străini, întrucât, după cum afirmă ambasadorul, „are foarte multe de oferit atât pentru turiștii australieni, cât și pentru cei din alte țări”.

Chiar dacă impasul financiar prin care a trecut România și celelalte țări începând cu anul 2008 a afectat economia țării și investițiile străine pe plan local, ambasadorul Australiei în România rămâne optimist în pronosticuri. „Probabilitatea ca investițiile australiene în România să crească în viitor este foarte mare, întrucât această țară și-a îmbunătățit în ultimii ani economia, sistemul bancar și mediul de afaceri. În Australia, toate aceste sectoare sunt foarte bine dezvoltate, iar România se străduiește să ne prindă din urmă și să contribuie la îmbunătățirea economiei din Europa Centrală”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii