FacebookTwitterLinkedIn
13242229_1297358010293274_158881131_o

Povestea Mavenhut începea în 2012, când cei trei fondatori ai companiei, Cristi Badea, Elvis Apostol și Bobby Voicu au venit cu o ideea, aparent foarte simplă, de a transforma un joc single player într-un joc social. Iar ideea li s-a părut genială și celor de la VC SOS Ventures (companie de venture capital)  și așa a apărut și prima finanțare, în valoare de 550.000 de euro, și totodată, posibilitatea de a crește compania, o oportunitate pe care nu au ratat-o. Cel mai mare succes al Mavenhut? ,,Succesul pe care îl avem cu Solitaire Arena și faptul că avem o echipă de 25 de specialiști  care au creat un joc care este în top 20 jocuri de pe Facebook”, spune Cristi Badea.

32 de rețete pentru a deveni propriul erou

Și un lucru este cert: pentru a putea cunoaște succesul trebuie să depășești stadiul de mediocritate și să nu încerci să te autoconsolezi spunându-ți diverse minciuni, este lecția pe care fondatorul companiei de gaming a învățat-o în toți anii de muncă. Chiar dacă pentru Cristi Badea și Elvis Apostol apariția Mavenhut nu a însemnat prima experiență antreprenorială de acest gen, nu par să se arate prea mândri de experiența anterioară.

Cristi Badea mărturisește că nu crede în lecția pe care i-a dat-o eșecul, dar recunoaște că a avut parte de câteva de-a lungul timpului. „«Am dat-o în bară, am avut un eșec, dar am învățat din acel eșec», este cea mai mare minciună. Foarte greu înveți din eșecuri, iar acesta devine pretextul prin care ne mințim cel mai mult”, mai spune Badea. Crede că una dintre cele mai mari greșeli făcute în ultimii ani, care a dus inevitabil la eșec, a fost aceea de a lua un credit bancar pentru a înființa o companie de gaming. ,,Credit pe care îl plătesc și azi”, precizează Badea. ,,N-am învățat nimic din acest lucru, am constatat doar că am făcut o treabă foarte proastă, n-aș ști să zic exact ce trebuia să fi făcut diferit, la momentul respectiv”, mai spune fondatorul Mavenhut. Însă în cadrul companiei pe care o conduce acum lucrurile au stat cu totul altfel.

Încă din primul an, de la lansarea pe piață, Mavenhut a obținut trei premii importante Best App pentru Solitaire Arena, Best Co-founder team, Best Start-Up, în cadrul Startup Awards. Și pentru că succesul este cel care îi motivează cel mai mult, rezultatele muncii lor au continuat să apară. Anul trecut, au lansat în cadrul The Next Web conference din Amsterdam, un nou joc dedicat utilizatorilor rețelei de socializare Facebook, Mahjong Arena.

Majoritatea jucătorilor celor două aplicații sunt americani, iar femeile reprezintă aproximativ 75%, potrivit fondatorului companiei. Cât despre potențialul de creștere al businessului creat de cei trei antrepronori români, acesta se arată a fi din ce în ce mai mare în viitor, pentru că zona de social gaming câștigă tot mai mult teren.

Citiți lecțiile celor 19 eroi

Citiți textele integrale în ediția tipărită a revistei, dar și în variantă digitală a revistei din webviewer sau în aplicația de iPad a Forbes România