Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Daniela Budurea, Country Director al Western Union pentru România și Bulgaria: „Este important să nu o luăm de la început, de fiecare dată când avem un nou guvern nominalizat”

Le-am solicitat oamenilor de afaceri să privească spre viitor, prin prisma lecțiilor pe care le-au învățat în 2016.
WU_Daniela_Budurea

Evoluția companiei în 2016

Performanța a continuat să fie solidă, trimestrul al treilea fiind al unsprezecelea trimestru de creștere consecutivă a tranzacțiilor la nivel global.

Totodată, 2016 este anul în care WU a devenit și liderul mondial în transferurile de bani pe canalul digital, prin extinderea în 37 de țări și a facilității de aplicație mobile în 16 țări.

Produsul Direct to Bank (transferul de bani din cash într-un cont bancar) a ajuns în 2016 să deservească 1 miliard de conturi bancare.

 

Strategia companiei pentru 2017

Deservirea cât mai bună și rapidă a consumatorilor, prin punerea la dispoziția a tot cât mai multor produse în locațiile fizice, accesibile aproape oriunde pe glob, cât și în mediul digital.

 

Evoluția domeniului în 2016

Ne îngrijorează continuarea instabilității în multe părți ale lumii și, în special, în Orientul Mijlociu și Africa.

Sub aspect pozitiv, anul 2016 va rămâne în istorie ca anul redeschiderii pieței de remiteri către Cuba, în sensul posibilității transmiterii de bani din toate țările lumii către Cuba.

 

Lucruri bune în România, în 2016

Aș include aici creșterea PIB-ului, creșterea indemnizației de creșterea copilului, pentru social și colaborarea și dialogul guvernamental cu partidele politice.

 

Așteptări de la noul guvern

Accelerarea creșterii și dezvoltării economice a țării, accelerarea construirii infrastructurii, dialogul și cooperarea politică care să includă toate părțile.

Este fundamental să avem o strategie de țară pe care să o urmăm, indiferent de culoarea politică a guvernului, și este important să nu o luăm de la început, de fiecare dată când avem un nou guvern nominalizat. Fără o strategie de țară, evoluăm foarte încet sau deloc.

 

Provocări globale în 2017

Numai după următorii 4 ani vom putea judeca și evalua performanța noului guvern SUA, în funcție de măsurile pe care le vor implementa.

Provocările anului 2017 provin din toate sferele: economică, politică și socială. Economic: prețul scăzut al petrolului influențează și pune presiune pe performanța țărilor din Orientul Mijlociu care asigură veniturile și traiul decent și pentru oamenii și țările învecinate: Pakistan, India, Afganistan.

Politic: alegerile din Germania și Franța pot influența evoluția anului 2017.

Social: creșterea naționalismului, criza migranților, care se extinde și în acest an (vedeți ce se întâmplă în Turcia). Toate acestea sunt teme la  care societatea noastră va avea de găsit soluții.

 

Ce au mai spus alți oameni de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii