Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Dan Goicea, manager, Cocktail Holidays: „Așteptăm de la guvern ca turismul să aparțină unui minister”

dan goicea
Le-am solicitat oamenilor de afaceri să privească spre viitor, prin prisma lecțiilor pe care le-au învățat în 2016.

Evoluția companiei în 2016

Am preconizat că vor fi împrejurări speciale în ceea ce priveşte factorii externi care influenţează modul de călătorit al românilor şi am introdus pe piaţă destinaţii noi şi sigure din Europa de Vest: Algarve, Portugalia, cu zbor charter către Faro, un alt zbor charter a fost către Croaţia, Split şi de unde se poate ajunge în toată Coasta Dalmată, dar şi o premieră a anului – singurul zbor direct către Tivat, Muntenegru, cel mai sudic Fiord al Europei.

Evoluția domeniului în 2016

Bineînţeles, cel mai problematic eveniment a fost cel din Turcia, din luna iulie. Faptul că tentativa de lovitură de stat a avut loc chiar în zonele turistice (Bodrum), unde am avut şi noi turişti, a impus o mobilizare din partea noastră pentru a ne informa și proteja turiştii. La fel de importantă a fost comunicarea cu cei care urmau să își petreacă vacanța în această destinație.

Din experiența noastră, comunicarea cu turiștii care au ales o vacanță într-o țară musulmană este imperios necesară. Am observat că reacționează emoțional când este vorba de tulburări în destinațiile musulmane, cum a fost lovitura de stat eșuată din Turcia, și cu mai mult calm în țări precum Franța, unde au avut loc atentate. În astfel de situații intervine experiența noastră de turoperator cu o vechime de 23 de ani în piață. Am început activitatea odată cu deschiderea granițelor și am crescut odată cu turiștii români. Am trecut împreună prin mai multe situații de criză în străinătate, dar le-am gestionat într-un mod profesionist.

Măsuri bune ale Guvernului Cioloș

Faptul că industria turismului nu aparține unui minister este o situație neplăcută și una dintre așteptările pe care le avem de la noul guvern este ca o astfel de entitate să fie înființată.

Așteptări de la noul guvern

Cum spuneam mai sus, înființarea unui minister al Turismului, care să reglementeze prompt activitatea în domeniu, să promoveze destinația România, să aibă grijă de operatorii din domeniu. În acest sector, majoritatea businessurilor sunt afaceri de familie, cum este și Cocktail Holidays, și statul trebuie să protejeze afacerile românești cu tradiție, care îi aduc încasări importante din taxe și impozite.

Strategia companiei pentru 2017

Consolidarea destinațiilor existente.

Oferirea de destinații noi turiștilor.

Întărirea relației cu partenerii revânzători ai pachetelor turistice Cocktail Holidays.

Ce au mai spus alți oameni de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii